EUROLYGA 2023

Mažylis milžino jėga: lietuvis pagerino tris pasaulio rekordus

Tartu mieste šį savaitgalį prasidėjo Europos jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų klasikinės jėgos trikovės čempionatas. Čia triumfavo 134 cm ūgio 17-metis Egidijus Valčiukas, kilęs iš Šaukėnų miestelio Kelmės rajone. Jis ne tik triumfavo, bet ir pagerino tris pasaulio rekordus.

E.Valčiukas gerino rekordus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
E.Valčiukas gerino rekordus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2016, 5:18 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:30 PM

Vaikinas turi įgimtą augimo hormono sutrikimą, tačiau tai jam netrukdo žavėti pasaulio.

Šiose pirmenybėse lietuvis svorio kategorijoje iki 53 kg trikovės rungtyse bendrai surinko net 450,5 kg ir pagerino pasaulio jaunių rekordą. Antroje vietoje likęs Vadimas Gutnikas iš Ukrainos surinko 355 kg.

Dar du rekordus jis pasiekė pritūpdamas su 190,5 kg štanga ir paspausdamas 120 kg štangą. Nuo žemės jis atkėlė 140 kg.

Sulaukęs penkiolikos metų Egidijus pradėjo lankytis treniruočių salėje – kilnoti svarsčius. Šiuo sportu šaukėniškį sudomino vyresnysis brolis ir bičiuliai. „Norėjau ir aš sustiprėti“, – Lrytas.lt yra sakęs vaikinas.

Į mikliai svarsčius kilnojantį mažylį netruko atkreipti dėmesį Šaukėnų gimnazijoje dirbti pradėjęs kūno kultūros mokytojas A.Gricius. Daugiau kaip tris dešimtmečius jėgos trikovės sportu užsiimantis kuršėniškis pasiūlė vaikinui pereiti į šią sporto šaką.

Apie vaikiną plačau galite skaityti sportas.lrytas.lt/startai/mazyli-is-kelmes-rajono-garsina-jo-kune-slypinti-milzino-jega.htm"="">sportas.lrytas.lt/startai/mazyli-is-kelmes-rajono-garsina-jo-kune-slypinti-milzino-jega.htm"" target="_blank">čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.