EUROLYGA 2023

Garsi Ukrainos gimnastė: „Savom rankom galiu užsmaugti Putiną“

N.Vasina<br>youtube.com
N.Vasina<br>youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2016, 8:05 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 12:42 PM

Praeityje viena geriausių Ukrainos meninės gimnastikos atstovių Nadežda Vasina savaitgalį sudrebino savo šalį, pasakydama tai, ką šios valstybės patriotai burba sau po nosimi. Daugkartinė Ukrainos meninės gimnastikos čempionatų nugalėtoja, šios šalies rinktinės narė, Universiados laimėtoja ir Prezidento apdovanojimo laureatė 26-erių N.Vasina nepabūgo viešai pareikšti, kad galėtų savo rankomis užsmaugti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Sporto aukštumų siekusi, tačiau dėl karjeros tarptautiniame cirke „Cirque du Soleil“ iš didžiojo sporto pasitraukusi mergina per interviu portalui oboz.ua tikino, kad jos ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kurį pasaulis kaltina dėl Krymo pusiasalio okupacijos ir karo kurstymo Ukrainos Donbaso regione, keliai buvo susikirtę per cirko gastroles Sankt Peterburge. Buvusi sportininkė, kuri yra ne tik savo šalies patriotė, tačiau ir volontierė, renkanti paramą Ukrainos kariuomenei, aiškino, kad ji norėjo atsisakyti vaidinti prieš priešą, tačiau tai buvo sunku padaryti. Galiausiai, ji tik perbėgo per sceną.

„Buvo kartą incidentas, kai aš, žmogus, kuris mažų mažiausiai yra pasisakantis prieš putinišką politiką, tai kalbėdama tiek Rusijoje, tiek ir Amerikoje, patekau į siaubingai nemalonią situaciją – kai į cirko pasirodymą atėjo... Putinas. Visą mūsų šou užlaikė net penkioms valandoms. Galvojau, įdomu, kas atsitiko. Bet kai visas rūmų duris blokavo ir nieko neišleido, supratau, kad kažkas bus ir pabėgti neįmanoma“, – apie susitikimą su Rusijos vadovu pasakojo N.Vasina.

Buvusi sportininkė žurnalistui aiškino, kad jautėsi itin blogai ir tik kolegų padedama išvengė būtinybės vaidinti V.Putinui.

„Aš supratau, kad yra rusų, kurie mane, kaip savanorę, palaiko ne tik emociškai, bet ir finansiškai, ir aš negaliu neišeiti į sceną, negaliu jų nuvilti. Bet aš žinojau, kad negaliu išeiti vaidinti tam žmogui. Buvo žiauri dilema, tiesiog, akligatvis. Aš, kuri gali savo rankom užsmaugti Putiną, patekau į tokią situaciją. Tada visi siekė ten mane keisti, pakeisti, susukti viską kitaip... Viskas baigėsi mano ašaromis, aš sėdėjau ir žliumbiau persirengimo kambaryje. Tada taip viską sudėliojo, kad aš ten turėjau pakeisti kažką, žodžiu, buvau scenoje vos sekundę. Man tai yra pažeminimas ir įžeidimas – vaidinti prieš agresorių“, – pasakojo praeityje garsi gimnastė.

N.Vasinos interviu apie susitikimą su V.Putinu – nuo 12 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.