EUROLYGA 2023

Nauji kaltinimai: Rusija ir toliau palaiko dopingo vartojimą

Nepaisant nušalinimo iš visų tarptautinių varžybų, Rusija toliau tiekia savo sportininkams uždraustus preparatus, o šios šalies lengvosios atletikos federacijoje ir Rusijos antidopingo agentūroje klesti korupcija. Taip teigiama Vokietijos televizijos ARD parodytame naujame dokumentiniame filme.

Rusijos antidopingo agentūra neišbrenda iš skandalų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Rusijos antidopingo agentūra neišbrenda iš skandalų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2016, 11:53 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 11:48 AM

ARD teigimu, dėl dopingo ir korupcijos skandalo nušalinti rusų lengvaatlečių treneriai tęsia darbą.

Vienas iš diskvalifikuotų trenerių Vladimiras Kazarinas, kuris buvo paminėtas ARD tyrime, pareiškė, kad kaltinimai yra absoliuti nesąmonė. Esą viskas eskaluojama tik dėl to, kad sporto supervalstybei Rusijau būtų neleista startuoti Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Rusija neapibrėžtam laikui buvo nušalinta iš lengvosios atletikos varžybų pernai lapkritį, kai Pasaulio antidopingo agentūra (WADA) atskleidė, kad šalyje valstybiniu lygiu skatinamas dopingo vartojimas. Pasirodyti šių metų olimpiadoje rusams bus leista tik jei jie įtikins tyrėjus, kad laikosi sąžiningo žaidimo taisyklių.

Po naujo ARD filmo Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko agentūrai „Reuters“ pareiškė: „Faktai vėl buvo ištraukti iš konteksto tam, kad suklaidinti visuomenę. Mūsų šalis milžiniška, yra 83 regionai. Todėl įmanomas dalykas, kad nušalintas treneris gali kažkur dirbti, bet jokiu būdu ne su nacionaline komanda ir ne oficialiose varžybose“.

Sąmokslo teoriją vysto ir kaltinamasis treneris V.Kazarinas: „Iki Rio lieka vis mažiau laiko. Tai yra politinis Amerikos užsakymas. JAV kontroliuoja politiką ir sportą. 2013-ųjų pasaulio čempionate Rusijos lengvaatlečiai laimėjo septynis aukso medalius. Jei mes būsime nušalinti, tie medaliai atiteks JAV ir Didžiajai Britanijai“.

Tuo tarpu Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) po savaitgalį parodyto ARD tyrimo pareiškė, kad atidžiai nagrinės naujai paskelbtus faktus.

Vokietijos lengvosios atletikos federacijos vadovas Clemensas Prokopas ARD teigė: „Akivaizdu, kad situacija Rusijoje, kurią atskleidė WADA, nelabai pasikeitė. Tai reiškia, jog netenkinamos sąlygos, kurios leistų Rusijos atletams dalyvauti olimpiadoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.