EUROLYGA 2023

Vandensvydžio čempionato pirmajame ture staigmenų netrūko

Elektrėnuose prasidėjo 2016 metų

Augusto Četkausko nuotr.
Augusto Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2016, 4:33 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 10:44 AM

Pergalingai pirmajame ture žaidė ir lyderiais tapo Vilniaus „MSC-Baltic Amadeus“ vandensvydininkai. Nerijaus Papaurėlio ir Tadeušo Pašuko treniruojami praėjusių metų čempionai nesunkiai 20:6 nugalėjo Vilniaus MSC-II ekipą, 16:6 – Alytaus „Dzūkijos vandenio ASRC“ klubą, 18:4 – Elektrėnų „ESC-Žaibą“ bei 20:2 – Kauno plaukimo mokyklos-2 komandą, tačiau paskutinėje dvikovoje sulaukė aktyvaus Kauno PM-I ekipos pasipriešinimo. Kauniečiai, treniruojami Artūro Šimansko, kovojo iki pabaigos nusileido varžovams tik 6:8 (1:3, 3:1, 1:3, 1:1).

Vilniečių komandos sportininkai sudaro Lietuvos nacionalinės rinktinės pagrindą ir, atrodė, kad jų pergalė prieš kauniečius niekam abejonių nekels, juolab, kad Kauno sportininkai išvakarėse 12:15 (5:3, 1:5, 3:5, 3:2) nusileido Elektrėnų „ESC-Žaibo“ klubui. Tačiau visus varžovus reikia vertinti kaip lygius ir deramai nusiteikti rungtynėms. Elektrėniškių pergalė prieš kauniečius buvo gan netikėta, tačiau varžybų šeimininkams ir sirgaliams suteikė daug džiaugsmo ir pasitikėjimo savimi.

Šeimininkai, treniruojami žaidžiančio trenerio Antono Sugoniako (Lietuvos rinktinės puolėjas), dar 16:10 Kauno PM-II ekipą, 17:4 – Vilniaus MSC-II vandenius bei 9:11 nusileido Alytaus sportininkams.

Dzūkijos sostinės ekipa, vedama tėvo ir sūnaus Artūro bei Tomo Vainikonių, 17:4 nugalėjo Vilniaus MSC II ekipą bei 15:3 – Kauno PM-I komandą, tačiau 7:9 nusileido Kauno PM-I vandensvydininkus, kurie savo ruožtu 18:7 ir 11:6 nugalėjo atitinkamai Kauno PM-II ir sostinės MSC-II ekipas.

Autsaiderių dvikovoje Vilniaus MSC-II komanda 13:7 įveikė jaunuosius Kauno PM-II vandensvydininkus, kurie nepatyrė pergalės džiaugsmo. Rimvydo Šimansko jaunųjų auklėtinių, kurie gerokai jaunesni už varžovus, dalyvavimas čempionate parodė, kad atkaklumu bei geru plaukimo pasiruošimu ir drąsa galima ateityje su visais varžovais kovoti, kaip lygus su lygiais. Tai nauja karta iš kurios daug tikisi federacija ir visa vandensvydžio bendruomenė.

Trims komandoms pirmajame ture surinkus po 6 taškus dėl geresnio tarpusavio susitikimų balanso antrą trečią bei ketvirtą vietas užėmė atitinkamai „ESC Žaibas“, „Dzūkijos vandenis ASRC“ ir Kauno PM-I.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.