EUROLYGA 2023

Rusai turi dopingo skandalo versiją: sportininkus pakišo savi

Rusiją vis garsiau purto nuolat augantis dopingo skandalas. Marija Šarapova savo atviru pareiškimu, kad buvo pričiupta vartojusi nuo sausio 1 dienos uždraustą mildronatą, buvo tik viena iš keleto Rusijos sportininkų, pažeidusių taisykles.

P.Kuližnikovas.<br>AP nuotr.
P.Kuližnikovas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 7:23 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:59 AM

Į dopingo tinklą pateko ir mažiausiai trys Rusijos greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovai. Rusijos čiuožimo federacija tikina, kad jie tapo sabotažo aukomis.

„Mūsų išskirtiniu atveju yra didžiulė tikimybė, ir mes tai įrodysime, kad uždrausta medžiaga trims sportininkams buvo pakišta tyčia, – sakė federacijos prezidentas Aleksejus Kravcovas. – Mūsų žiniomis, tai padarė jų komandos draugai.“

A.Kravcovas neatskleidė nė vieno įtariamojo vardo ir nepasakė, kaip draudžiamas preparatas galėjo slapta patekti į sportininkų organizmą. Jis teigė, kad federacija spaudė policiją pradėti tyrimą, bet ši pareiškė, jog neužtenka įrodymų.

Mildronatą po uždraudimo vartojo olimpinis čempionas Semionas Jelistratovas ir pasaulio sprinto čempionas Pavelas Kuližnikovas. V.Kravcovas Rusijos agentūrai „R-Sport“ sakė, kad mildronato aptikta ir Jekaterinos Konstantinovos organizme.

V.Kravcovas atskleidė, kad federacija nusamdė britų teisininkus, kurie turėtų įrodyti nekaltumą.

Atskirose bylose mildronatą vartojus įkliuvo Europos šokių ant ledo čempionė Jekaterina Bobrova, tinklininkas Aleksandras Markinas, dviratininkas Eduaras Vorganovas. Sąrašas – ilgesnis.

Britų sporto medicinos žurnalas trečiadienį paskelbė, kad iki 490 sportininkų per 2015 metų Europos žaidynės baku vartojo mildronatą. Tuomet medžiaga dar buvo legali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.