EUROLYGA 2023

Nušvilpti teisėjai finale atėmė pergalę iš Eimanto Stanionio

Suomijos sostinėje vykusiame tarptautiniame „Gee Bee“ bokso turnyre čempionais tapo Mantas Valavičius ir Tomas Pivorunas. Dar du Lietuvos boksininkai Eimantas Stanionis ir Edgaras Skurdelis pralaimėjo finale.

E.Stanionis pralaimėjo finale.<br>LBF nuotr.
E.Stanionis pralaimėjo finale.<br>LBF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LBF inf.

2016-03-14 12:53, atnaujinta 2017-06-01 18:31

Didžiausią susidomėjimą turnyre kėlė finalo dvikova svorio kategorijoje iki 69 kg, kur Europos čempionas E. Stanionis susitiko su 2013 m. pasaulio čempionu ir 2015 m. vicečempionu kazachu Danijaru Jeleussinovu.

Pasauliniame reitinge pirmaujantis kazachas įveikė lietuvį taškais 2:1.

„Helsinkyje susirinko labai stiprūs varžovai. Ketvirtfinalyje vėl teko susidurti su Europos čempionato finale nugalėtu baltarusiu, o finale su pasaulio čempionu. Finale buvau aktyvesnis, spaudžiau varžovą ir mano smūgiai buvo tikslesni.

Tačiau teisėjai nusprendė kitaip. Gal juos spaudė varžovo autoritetas, net salėje susirinkę žiūrovai tokį teisėjų sprendimą sutiko švilpimu. Dar kartą įrodžiau, kad galiu kaip lygus su lygiais kovoti su stipriausiais pasaulio boksininkais ir tai nuteikia optimistiškai prieš lemiamas kovas dėl olimpinio kelialapio“, – sakė 21 metų E. Stanionis.

„Gee Bee“ turnyro čempionu tapo Mantas Valavičius. Svorio kategorijos virš 91 kg finale lietuvis susitiko su norvegu Simenu Nysateriu ir jau pirmame raunde pasiuntė varžovą į nokdauną bei iškovojo pergalę vieningu teisėjų sprendimu 3:0.

Finale triumfavo ir Tomas Pivorunas. Svorio kategorijos iki 75 kg finale T. Pivorunas taškais 2:1 įveikė varžybų šeimininką Suomijai atstovaujantį Dmitrijų Tretjaką. Sidabras atiteko Edgarui Skurdeliui. Svorio kategorijos iki 60 kg E. Skurdelis finale 0:3 pralaimėjo prancūzui Sofiane Oumiha, kurį pernai lietuvis buvo nugalėjęs Algrido Šociko turnyro finale Kaune.

„Helsinkyje boksininkai gavo neįkainojamos patirties, nes kovojo su stipriais varžovais. Esame patenkinti rezultatais ir pasiekta sportine forma. Nustebino T. Pivorunas, kuris finale buvo tikslesnis ir greitesnis už vieną geriausių Suomijos boksininkų.

M. Valavičiui pergalė labai svarbi psichologiškai, nes palankiai susiklosčius burtams, jis turnyre turėjo tik vieną kovą. E. Stanionio meistriškumas kyla kiekvieną dieną ir daugelio turnyre dalyvavusių trenerių nuomone, jis finale buvo stipresnis už tituluotą varžovą.

Gerai turnyre boksavosi ir E. Skurdelis, jis iškovojo dvi įtikinamas pergales ir suklupo tik finale prieš neparankų varžovą“, – apie turnyrą pasakojo Lietuvos rinktinės treneris Vladimiras Bajevas.

Jau 35 kartą Helsinkyje vykusiame „Gee Bee“ turnyre kovojo 90 boksininkų iš 16 šalių. Po turnyro Suomijoje, Lietuvos boksininkai savaitei išvyksta į treniruočių stovyklą Airijoje. Olimpinis atrankos turnyras Turkijoje prasidės balandžio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.