EUROLYGA 2023

Žirgų lenktynes pamilęs Antanas Guoga mato šį sportą Lietuvoje

Lapkritį gyvenimas Melburne

Australijoje žirgų lenktynės labai populiarios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Australijoje žirgų lenktynės labai populiarios.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2016, 12:13 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 4:28 PM

Šis pasaulyje prestižiniu laikomas sportas įtraukė ir Antaną Guogą – Australijoje ilgą laiką gyvenęs europarlamentaras yra ne tik lygiųjų žirgų lenktynių stebėtojas.

„Turime savo žirgų, su vaikystės draugais esame investavę į veislyną“, – teigė 42-ejų Australijos lietuvis. Praėjusią savaitę A. Guoga džiaugėsi investicija – veislyne gimęs žirgas aukcione buvo parduotas už 150 tūkst. Australijos dolerių (apie 100 tūkst. eurų).

Žirgų lenktynės Lietuvoje dar tik pradeda dėti tvirtus žingsnius. Bet lenktyninių žirgų veisimas mūsų šalyje – ne naujiena.

Ričardas Petrikas yra vienas iš kelių žirgų veislyną turinčių verslininkų, tačiau jis pabrėžia, kad tai labiau hobis, o ne verslo šaka.

„Esu pardavęs žirgą ir kazachui, ir lietuviams, bet siekiamos rekordinės sumos dar nesu gavęs, – patikino nuo 2010-ųjų veisimu užsiimantis R. Petrikas.

Savo augintinius R. Petrikas galės išbandyti atgimusiose žirgų lenktynėse Lietuvoje – Raseinių hipodrome šiemet numatoma organizuoti devynis renginius, juose lenktyniauti turėtų geriausi lietuvių žirgai.

„Norėtųsi, kad šis sportas prigytų ir Lietuvoje, – vylėsi žirgų lenktynių entuziastas A. Guoga. – Australijos lietuviai man pasakojo, kad A. Smetonos laikais Lietuvoje buvo žirgų lenktynių tradicijos, būdavo hipodromų, į kuriuos rinkdavosi būriai žiūrovų. Labai norėčiau, kad tokios lenktynės vyktų dažnai, bet reikia rėmėjų, kad sudarytas prizinis fondas būtų patrauklus žirgininkams ir taip būtų skatinama veisti žirgus“.

A. Guogos nuomone, žirgų lenktynės yra pramoga su viltimi. Australijoje šiuo amatu užsiimantys verslininkai tikisi išauginti žirgą, kuris kovotų dėl 6,2 mln. Australijos dolerių (apie 4,2 mln. eurų) Melburno taurės lenktynėse.

Pergalė prestižinėse lenktynėse gali iškelti žirgo kainą į nesuvokiamas aukštumas. Kai 2000-ųjų žymiausias JAV žirgų lenktynes – Kentukio Derbį – laimėjo žirgas Fusaichi Pegasus, jo kaina pakilo beveik 20 kartų. Už 4 mln. JAV dolerių pirktas žirgas po istorinės pergalės aukcione buvo parduotas už 70 mln. JAV dolerių – tai iki šiol rekordinė suma, sumokėta už lenktyninį žirgą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.