EUROLYGA 2023

Diskvalifikuotas kultūristas prabilo: „Visi čia vartoja dopingą“

Vasario mėnesį 31-erių Lietuvos kultūristas Nerijus Bružas išgirdo negailestingą žinią – už atsisakymą pateikti dopingo mėginį po varžybų jis diskvalifikuojamas aštuoneriems metams.

Instagram nuotr.
Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2016, 4:22 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:57 PM

Tai pati didžiausia diskvalifikacija už dopingą šalies istorijoje – tiek daug metų draudimo dalyvauti varžybose dar nebuvo gavęs nė vienas Lietuvos atletas.

Sportininkui N. Bružui paskirtas didžiausias galimas diskvalifikacijos laikotarpis, nes jis antrą kartą per pastaruosius 10 metų pažeidė Pasaulinio antidopingo kodekso ir Lietuvos antidopingo taisykles.

Ilgai tylėjęs, N.Bružas galiausiai prabilo, rašo portalas tv3.lt. Paklaustas, ar kultūrizmas įmanomas be dopingos sportininkas tik juokėsi ir buvo visiškai atviras.

Dopingas šiame sporte visada buvo. Jeigu sportuoji dėl savęs ir neplanuoji dalyvauti varžybose – taip, įmanomas. Bet jeigu nori kažką pasiekti, eiti tolyn – tikrai ne. Visi tai žino. Tai yra vieša paslaptis.

Be jo tikrai neįmanoma. Visi vartoja ir nėra, ko čia slėpti“, – tv3.lt pareiškė jis, nusijuokęs, kai išgirdo klausimą, ar šiame sporte būna be dopingo sportuojančių profesionalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.