EUROLYGA 2023

Buvęs J. Jefimovos treneris: „Jos karjera – baigta“

Julija Jefimova – vėl dopingo skandale. Mildronatą vartojusiai atletei gresia nušalinimas nuo varžybų aštuoneriems metams ar net visam gyvenimui. Bet kokiu atveju, plaukikės karjera – baigta, sako buvęs Rusijos plaukimo rinktinės ir J.Jefimovos treneris Andrejus Voroncovas.

J.Jefimova.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Jefimova.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Jefimova.<br>Corbis/Vida press nuotr.
J.Jefimova.<br>Corbis/Vida press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 17, 2016, 5:47 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 10:36 AM

„Gaila, bet tai jos karjeros pabaiga. Man šokas. Šios naujienos mane pasiekė jau anksčiau, bet netikėjau savo ausimis. Galvojau, kad tai – provokacija. Bet ne, pasirodo tiesa. Esu sugniuždytas šios naujienos“, – Sovsport.ru sakė A.Voroncovas.

Treneris, kuris šiuo metu dirba su Švedijos rinktine, interviu metu išgirdo ir keistoką klausimą – rusų teoriją, kad amerikiečiai specialiai J.Jefimovą kimšo dopingu.

„Tikrai ne. Jie neatsakingi už tai, kokius preparatus geria Julija. Jie tiesiog ją treniruoja“, – griežtai nukirto A.Voroncovas.

Rusijos plaukikų pasirengimą JAV kuruojantis Sergejus Iljinas anksčiau pareiškė „R- Sport“, kad sportininkai kol kas negali rasti pranešimų apie naują mildronato statusą.

Tačiau A.Voroncovas tokią informaciją paneigė – pranešimas apie tai, kad mildronatas yra draudžiamas Rusijos plaukimo federacijos puslapyje buvo skelbiamas nuo pat spalio pirmos dienos.

J.Jefimova buvo patikrinta ne per varžybas ir dopingo kontrolieriai jos organizme aptiko meldoniumo, dar vadinamu mildronatu. Medžiaga buvo uždrausta nuo sausio 1-osios ir per šį laikotarpį spėjo įkliūti daugiau nei šimtas sportininkų.

2013 metų spalį J.Jefimovos organizme buvo rasta įprastai sunkiai aptinkamo anabolinio steroido dehidroepiandrosterono, kuris padeda atsigauti po krūvių ir augina masę. Rusijos sportininkė tuomet išvengė įprastos dvejų metų diskvalifikacijos ir po 16 mėnesių sugrįžo į tarptautines varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.