EUROLYGA 2023

Pirmoji J. Jefimovos trenerė: „Mildronatą ji vartojo nuo mažens“

Nusipelniusi Rusijos trenerė Irina Vjačanina liko šokiruota, kai sužinojo, kad buvusi jos auklėtinė Julija Jefimova gali būti diskvalifikuota visam gyvenimui už tai, kad vartojo mildronatą.

J.Jefimova laukia bausmės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Jefimova laukia bausmės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2016, 7:37 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 9:50 AM

Tai jau antras kartas, kai dopingo kontrolieriams įkliūna geriausia Rusijos plaukikė, todėl ji turėtų sulaukti labai griežtos bausmės.

I.Vjačanina buvo pirmoji J.Jefimovos trenerė, dirbusi su ja nuo pat mažens.

„Julija gėrė mildronatą dar tada, kai sportavo pas mane. Tokiame amžiuje šis preparatas palaiko organizmą, kuris gauna milžiniškus krūvius. Julija labai anksti pradėjo dalyvauti varžybose, tad jai tekdavo dideli fiziniai krūviai. Mildronatas nėra didelio veiksmingumo preparatas, todėl jis duodamas vaikams“, – lifenews.ru pasakojo ji.

Pasak trenerės Rusijoje mildronatą vartoja beveik visi plaukikai ir jai gaila, kad J.Jefimova nebuvo įspėta, kad šis tapo draudžiamu. Tokiu atveju ji galėjo vartoti amerikietišką vaistų analogą, kuris nėra uždraustas, bet veikia organizmą taip pat.

J.Jefimova buvo patikrinta ne per varžybas ir dopingo kontrolieriai jos organizme aptiko meldoniumo, dar vadinamu mildronatu. Medžiaga buvo uždrausta nuo sausio 1-osios ir per šį laikotarpį spėjo įkliūti daugiau nei šimtas sportininkų.

2013 metų spalį J.Jefimovos organizme buvo rasta įprastai sunkiai aptinkamo anabolinio steroido dehidroepiandrosterono, kuris padeda atsigauti po krūvių ir augina masę. Rusijos sportininkė tuomet išvengė įprastos dvejų metų diskvalifikacijos ir po 16 mėnesių sugrįžo į tarptautines varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.