EUROLYGA 2023

Moteris ringe jums juokinga? Ignas Barysas turi, ką pasakyti

Į bušido ringą sugrįžtantis Ignas Barysas Kaune ne kartą treniravosi su Julija Stoliarenko. 22 metų kovotoja šeštadienį Vilniuje lips į bušido ringą, kur pirmą kartą sostinėje sieks pergalės prieš lenkę, o geležinių kumščių „Dainų dainelės“ laureatas mėgins sugrįžti po traumos.

I.Barysas pasirengęs sugrįžimui.<br>T.Bauro nuotr.
I.Barysas pasirengęs sugrįžimui.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2016, 2:49 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:39 AM

Ir jis turi ką pasakyti Julijos kritikams, kurie įsitikinę, kad moterims ringe – ne vieta, o jų kovos – neįdomios.

„Dabar toks laikas, kad kovos tiek patobulėjo, jog negalima nurašyti moterų. Dabar moterys yra tokios, kad „oho“. Tiems kritikams po imtynių su moterimi jau viskas būtų. Ji – puiki kovotoja. Nereikia turėti daug jėgos ir raumenų. Reikia proto ir svarbiausia – technikos, o Julija tai turi“, – sakė I.Barysas.

J.Stoliarenko vardą gerokai sustiprina ir tai, kad sportininkė prisidėjo prie pasaulinės sensacijos. Būtent visaginietė treniravosi su Holly Holm, kuri visai neseniai UFC ringe smūgiu koja į nokdauną pasiuntė be pralaimėjimų žengusią Ronda Rousey.

„Julija – labai gera kovotoja. Lanksti, puikiai imtyniauja. Ji – tikrai perspektyvi ir svarbiausia – turi puikų charakterį. Ji nemoka pasiduoti – kovoja iki pat galo ir nė kiek nenusileidžia“, – sakė I.Barysas.

Šeštadienį jis pagal MMA bušido taisykles kovos su lenku Arturu Drazeku.

– Kur buvote dingęs?,lrytas.lt paklausė I.Baryso.

– Traumos trukdė. Mano kelis operuotas, bet dabar atsistačiau ir esu pasirengęs kovoti.

– Kai „KOK World Series“ turnyrui ruošiatės pernai, irgi turėjote sveikti po traumos. Kaip manote, ar jos galiausiai atstos nuo jūsų?

– Trauma – visam gyvenimui trauma. Visada skauda kelį ir tai jaučiasi. Gaunu didesnį krūvį, bet būna skausmai. Bet tokia sportininkų dalia. Tenka prisitaikyti prie skausmo. Juk skausmas – laikinas, o triumfas – amžinas.

– Ar trauma verčia keisti kovos stilių?

– Iš dalies – ne. Kai kovoji, nejauti skausmo. Ypatingų dalykų nekeičia, bet per pasirengimą reikia pokyčių. Mažiau dirbi su ta koja. Gal per kovą nebus tam tikrų smūgių koja, bet viskas – gerai.

– Ką spėjote nuveikti per šiuos metus?

– Daug treniravausi. Gerinau fizinį pasirengimą, imtyniavau. Dirbau su savo senesniais treneriais ir prisijungė naujų, kurie padėjo pasiruošti ir psichologiškai. Dabar gerai jaučiuosi ir savimi dar labiau pasitikiu.

– Bušido kovos kartais sulaukia kritikos. Ypač tada, kai nebūna efektingų smūgių. Galite pažadėti kraujo?

– Nieko negali žadėti. Galėčiau kalbėti bet ką, bet kova – kova. Galiu pažadėti, o tada pats gauti. Eini kovoti ir kaip pasiseks. Arba tu, arba tave.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.