EUROLYGA 2023

Dopingo karas: rusų gydytojas siūlo drausti B grupės vitaminus

Latviškas vaistas „Mildronatas“ toliau šienauja Rusijos sportininkus, o patys rusai stengiasi sau ir Pasaulinei antidopingo agentūrai (WADA) įrodyti, kad tai ne dopingas, tačiau mažai kas tuo tiki, rašo „Sport-express“.

Reuters nuotr.
Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2016, 11:12 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 2:40 AM

Rusų portalas į pokalbį pasikvietė Rusijos futbolo klubų „Rubin“ ir „Lokomotiv“ gydytoją Faridą Chamiduliną, kuris pateikė labai įdomių minčių.

„Aš pats galiu gerti mildronatą tada, kai labai daug dirbu. Tam, kad palaikyčiau savo širdies darbą. Tačiau aukšto lygio sporte šis preparatas nesuteiks jokio pranašumo“, – pareiškė gydytojas.

„Mildronatas – tikrai ne pats geriausias preparatas atsistatymui po krūvių. Laikyčiau jį tik ketvirtu, net po tokio papildo kaip „L-karnitinas“.

Nesuprantu, kodėl mildronato medžiaga leistina „L-karnitine“. Tegu uždraudžia dar B grupės vitaminus. Nejau visa problema slypi tame, kad mildronatas yra pigus ir gaminamas mūsų šalyje?“, – tęsė gydytojas.

Tai kodėl mildronatas toks populiarus, jeigu yra geresnių jo analogų? F.Chamidulino teigimu – kaina. Šis preparatas yra labai pigus.

Tada kyla kitas klausimas – kodėl jį vartojo Marija Šarapova, Julija Jefimova? Juk šios sportininkės tikrai turi pinigų įsigyti brangesniems analogams.

„Štai pavyzdys – sportininkas išgėrė tabletę mildronato ir kitą dieną laimėjo varžybas. Laimėjo, nes susiklostė daug palankių situacijų, bet sportininkas galvos, kad viskas dėl mildronato.

Bet aišku, kad visa tai – tik psichologija“, – svarstė sporto gydytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.