EUROLYGA 2023

Lietuvio vartotas dopingas – apsauga nuo moteriškų krūtų

Antidopingo kontrolei įkliuvęs rutulio stūmikas Rimantas Martišauskas išskirtiniame interviu portalui lrytas.lt atvirai papasakojo, ką išgyvena ir neigė, kad vartojo draudžiamą klomifeną. 29 metų daugkartinis Lietuvos čempionas teigė, kad dabar reikėtų tirti visus papildus, kuriuos sportininkas įsigyja iš užsienio.

R.Martišauskas pabrėžė, kad draudžiamos medžiagos nevartojo.<br>A.Pliadžio nuotr.
R.Martišauskas pabrėžė, kad draudžiamos medžiagos nevartojo.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-23 12:24, atnaujinta 2017-05-31 20:36

„Mano sąžinė yra švari, galiu daryti tik prielaidas, kad ši medžiaga atkeliavo arba su sporto papildais, arba su maistu. Ėmiau domėtis, ar yra įmanoma, kad tai pateko su maistu“, – lrytas.lt sakė R.Martišauskas.

Dabar jis laukia Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) drausmės komiteto sprendimo. Sportininkas gali būti pašalintas daugiau nei dvejiems metams. Pasak R.Martišausko, tai gali jį priversti baigti karjerą.

R.Martišausko organizme aptikta medžiaga – registruotas hormonų moduliatorius.

„Išties šmaikštu ir nesuvokiama kaip man galėtų padėti ši medžiaga, juo labiau kad šis vaistas yra skiriamas tik moterims dėl nevykstančios ovuliacijos gydyti ir pastojimui palengvinti. Tad aš nerandu jokių sąsajų su sportu ir mano pasiekimais, kad ir nežymiais“, – sakė R.Martišauskas.

Bet Lietuvos antidopingo agentūros (LLA) vadovė Ieva Lukošiūtė-Stanikūnienė atskleidė, kad tai – ne tokia ir nekalta medžiaga, o vyrams nereikėtų stebėtis, kodėl sportininkai ją pasirenka. Priežastis – labai aiški.

„Vyrai šią medžiagą vartoja, kad išvengtų šalutinio anabolinių steroidų poveikio. Pavyzdžiui – krūtinės augimo. Kai naudojami steroidai, organizme atsiranda jų perteklius ir šie sutrukdo hormonų apykaitą ir vyrams ima augti krūtinė. Kad tą sustabdyti vartojama būtent ši medžiaga. Ir aš nesu girdėjusi, kad hormonų moduliatorius būtų maisto papilduose“, – sakė I.Lukošiūtė-Stanikūnienė.

Ar dėl to galima daryti prielaidą, kad R.Martišauskas naudojo ir anabolinius steroidus?

„Aš nežinau, kokiu tikslu ji vartojama. Pačios bylos nekomentuosiu, bet aš pasakiau, kodėl sporte uždrausta ši medžiaga. O visos kitos išvados, kurias darysite, bus jūsų išvados“, – sakė I.Lukošiūtė-Stanikūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.