EUROLYGA 2023

Wimas Hofas – ledo žmogus, varantis iš proto mokslininkus

Wimas Hofas pagrįstai užsitarnavo pravardę „Ledo žmogus“. Jis pelnė tarptautinę šlovę dėl savo gebėjimo atlaikyti stingdančią temperatūrą, kuri įprastam žmogui sukelia hipotermiją – būseną, kai organizmo temperatūra tampa per žema ir nesugeba palaikyti funkcionavimo.

Youtube.com nuotr.
Youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2016, 2:15 PM, atnaujinta May 31, 2017, 11:04 AM

Tačiau W.Hofas bėgo maratonus, esant nuliui laipsnių, įkopė į aukščiausius pasaulio kalnus be marškinėlių ir įrodė mokslininkams, kad mintimis veikdamas savo nervų sistemą sugeba kontroliuoti kūno šilumą.

Puslapis lifehack.org pristatė kelis faktus apie šį ledo žmogų. W.Hofas yra įkopęs į Everesto kalną vien su šortais, buvo užsišaldęs lede dviem valandoms ir jo viršutinės kūno dalies temperatūra nukrito vos laipsniu šilumos.

Taip jis pagerino ankstesnį savo pasaulio rekordą. Jis per mažiau nei šešias valandas įveikė ir maratoną šaltyje, tačiau yra įrodęs, kad taip pat yra atsparus ir šilumai – maratoną įveikė Namibo dykumoje.

W.Hofas valgo vos kartą per dieną ir taip maitinasi jau 38 metus. Tokiu būdu jis sumažina stresą, kurį patiria kūnas virškindamas maistą.

Pusryčius jis valgo tik tomis dienomis, kai rengiasi gerinti rekordą.

Vienu įkvėpimu po ledu jis nuplaukė net 80 metrų.

Visa tai jis sugeba, nes gali kontroliuoti autonominę nervų sistemą. Mokslininkai laboratorijoje jam suleido endotoksino, kuris žmones į ligos patalą paguldo per kelias minutes, tačiau visiškai nepaveikė W.Hofo.

Keisčiausi, kad pats W.Hofas teigia, kad kiekvienas gali būti toks kaip jis – jis moko žmones, kaip kvėpuoti, aiškina apie šalto dušo svarbą, meditaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.