EUROLYGA 2023

Rusija ir vėl iššovė: pranešimus apie dopingą stabdys įstatymu

Mažiausiai 22 Rusijos sportininkai nuo metų pradžios įkliuvo vartoję dopingą, o tarp jų – geriausia šalies tenisininkė Marija Šarapova ir Rūtos Meilutytės pagrindinė varžovė baseine Julija Jefimova, bet rusų sporto ministras Vitalijus Mutko įsitikinęs – „naujienos apie sučiuptus atletus pernelyg politizuojamos“.

Rusija nori neleisti kalbėti apie iškart įkliuvusius sportininkus, kurie reikalauja „B“ mėginio tyrimo.<br>lrytas.lt montažas
Rusija nori neleisti kalbėti apie iškart įkliuvusius sportininkus, kurie reikalauja „B“ mėginio tyrimo.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2016, 9:32 AM, atnaujinta May 31, 2017, 10:21 AM

„Rusijoje sakoma: „Kas kaltas ir ką daryti?“. Aš sakau, kad leistų man būti kaltuoju. Dabar mes aiškinamės, ką daryti. Turime nurimti ir suvaldyti situaciją. Sportininkai turi būti baudžiami garbingai, nes aiškėja, kad jie meldoniumą vartojo nesąmoningai“, – kalbėjo V.Mutko.

V.Mutko jau anksčiau yra pareiškęs, kad Rusiją drebinantys dopingo skandalai ir Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) pranešimai – politinis šalies puolimas.

Dabar Rusija sugalvojo ir būdą, kaip sumažinti pranešimų skaičių.

V.Mutko planuoja įstatymu drausti federacijoms, antidopingo kontrolieriams ir kitiems sporto asmenims pranešti, kad sportininko teste aptikta draudžiamų preparatų.

Pasak V.Mutko, vardo atskleidimas sukelia didžiulį ažiotažą ir pažeidžia nekaltumo prezumpciją.

Rusijos sporto ministras teigė, kad informacijos paskelbimas taps kriminaliniu nusikaltimu. Esą apie atletų įkliuvimą kalbėti būtų galima tik po „B“ mėginio tyrimo. Jeigu sportininkas įkliūva ir reikalauja, kad būtų ištirtas ir antrasis mėginys, tuomet visi turėtų tylėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.