EUROLYGA 2023

Iš Ukrainos pabėgęs šachmatų genijus rodo meilę V. Putinui

Ukrainoje gimęs rusų šachmatininkas Sergejus Kariakinas dar 2009 metais nutarė palikti gimtąją šalį ir tapti Rusijos piliečiu. Tą jis padarė ne tik dėl galimos naudos karjerai, bet ir dėl to, kad jautėsi rusu.

S.Kariakinas palaiko V.Putiną.<br>Instagram nuotr.
S.Kariakinas palaiko V.Putiną.<br>Instagram nuotr.
S.Kariakinas mes iššūkį M.Carlsenui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S.Kariakinas mes iššūkį M.Carlsenui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 5:34 PM, atnaujinta May 30, 2017, 8:03 PM

„Sprendimas priimti pilietybę buvo lengvas sprendimas. Neturėjau, kur tobulėti. Kryme didmeistrių nebuvo, man reikėjo vykti į kitus miestus treniruotėms. Tada pasiūlė išvykti į Rusiją. Iš karto sutikau“, – prisiminė jis.

26 metų sportininkas yra gimęs Simferopolyje, kuris, kartu su Krymu, yra aneksuotas Rusijos. Nuo mažens šachmatų genijaus vardą pelnęs S.Kariakinas tapo jauniausiu šio sporto žaidėju, tapusiu didmeistriu.

Jis tai padarė būdamas 12 metų ir 7 mėnesių bei pagerino Magnuso Carlseno rekordą.

„Mano sprendimui Ukrainos šachmatų federacija neprieštaravo. Visą savo gyvenimą praleidau Kryme ir laikiau save rusu“, – pabrėžė jis.

S.Kariakinas ne kartą išreiškė palaikymą Vladimiro Putino valdymui ir veiksmams, o kai buvo aneksuotas Krymas, jis pasipuošė marškinėliais su Rusijos prezidento veidu ir užrašu: „Savų nepaliekame“.

Pirmadienį Maskvoje baigėsi kandidatų į kovą dėl pasaulio čempiono vardo turnyras, kuriame S.Kariakinas nugalėjo amerikietį Fabiano Caruaną ir jau ruošiasi būsimai kovai su čempiono vardą ginsiančiu M.Carlsenu. Turnyras Niujorke vyks lapkričio mėnesį.

Planuojama, kad kovos vyks tarp 11 ir 30 dienų. Prizų fondas – mažiausiai 1 milijonas eurų. M.Carlsenas pasaulio reitinge – pirmas, o S.Kariakinas – 13-as.

S.Kariakinas tapo pirmuoju rusu, kuris mes iššūkį pasaulio čempionui nuo 2006 metų, kai titulą laimėjo Vladimiras Kramnikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.