EUROLYGA 2023

Kauno rankininkai galanda keršto kirvį

Lietuvos rankinio lygos (LRL) ketvirtfinalyje antrus metus iš eilės Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ susigrums su Vilniaus VHC „Šviesa“. Kauniečiai net nenori prisiminti tragiškai pasibaigusios varžybų serijos 2015-ųjų pavasarį.

Paskutinėse reguliariojo sezono varžybose Kauno rankininkai (žalia apranga) įveikė svečius iš Panevėžio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paskutinėse reguliariojo sezono varžybose Kauno rankininkai (žalia apranga) įveikė svečius iš Panevėžio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Panevėžio komandos vartininkas neatlaikė kauniečių metimų škvalo.
Panevėžio komandos vartininkas neatlaikė kauniečių metimų škvalo.
Daugiau nuotraukų (2)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Apr 9, 2016, 1:55 PM, atnaujinta May 29, 2017, 10:26 PM

Pernai pirmąją dvikovą Kaune „Granitas-Gaja-Karys“ laimėjo, tačiau išvykoje patyrė nesėkmę. Trečios lemiamos varžybos vėl vyko Kaune ir po finalinio švilpuko pergalės šokį šoko vilniečiai.

Po šios nesėkmės Kauno komandos rankininkams gerokai kliuvo nuo klubo vadovų už nevykusį nusiteikimą rungtynėms.

„Šiemet tikimės nekartoti klaidų, rankininkai dega noru atsilyginti už pernykštę nesėkmę“, – kalbėjo komandos vyriausiasis treneris Valdemaras Novickis.

Visus varžovus reikia gerbti

Reguliariajame LRL sezone kauniečiai surinko 28 taškus ir užėmė trečiąją vietą. VHC „Šviesa“ iškovojo 18 taškų ir liko 6-ojoje vietoje. Iki paskutinio turo buvo neaišku, ar kauniečių varžovais taps sostinės atstovai, ar Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“. Abi komandos surinko vienodai taškų, tačiau šiauliečiai atsidūrė laipteliu aukščiau.

„Nėra didelio skirtumo, su kuo kovoti. Visus varžovus būtina vertinti rimtai ir atsakingai rengtis rungtynėms“, – kalbėjo V.Novickis.

Pasak jo, sostinės komandoje yra daug jaunų sportininkų, o varžovams bene didžiausią grėsmę kelia gerą sportinę formą atgaunantis Valdas Drabavičius.

Pergales patarė užmiršti

Šiame sezone „Granitas-Gaja-Karys“ ir Vilniaus VHC „Šviesa“ susitiko dukart ir abu kartus pergalę šventė kauniečiai – spalį Kaune jie laimėjo 29:26, o šiemet sausį sostinėje – 32:28.

„Abejos varžybos buvo įtemptos, tačiau jas reikia užmiršti, mat atkrintamosiose varžybose visos komandos kaunasi kitaip“, – kalbėjo V.Novickis.

Jo vadovaujama komanda šį sezoną tapo sunkiai įveikiama tvirtove.

„Galėjome pakilti dar aukščiau, tačiau rankininkai nebuvo pasiekę geriausios sportinės formos, ir apmaudžiai pralaimėjome Klaipėdoje bei Alytuje“, – apie pasibaigusį reguliarųjį čempionatą kalbėjo žinomas rankinio specialistas. Pasak jo, komandos tikslai šiemet nesikeičia – siekti aukščiausių vietų.

Vienas trofėjus jau džiugina

„Granitas-Gaja-Karys“ šiemet jau iškovojo vieną svarbų trofėjų – jie iš Klaipėdos parsivežė Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurę.

Dėl jos kauniečiai finale kovėsi su Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ komanda. Dar prieš rungtynes buvo aišku, kad varžybose bus naujas nugalėtojas, mat titulą gynę Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai krito pusfinalyje – juos įveikė Dzūkijos atstovai.

Tuo tarpu kauniečiai pusfinalyje įveikė „Vilniaus“ rankininkus, nors šie taip pat nenorėjo lengvai pasiduoti. Finalas vyko permainingai, tačiau po finalinio švilpuko taurę į viršų kėlė Kauno atstovai, kurie dvikovos pabaigoje turėjo daugiau jėgų ir šventė pergalę 24:20.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.