EUROLYGA 2023

Norvegų slidininkas: „V.Putinui paprašius, priimsiu pilietybę“

Į Rusijos Tiumenės miestą, kur vyko biatlono „Čempionų lenktynės“, atvykęs garsus pasaulio ir Norvegijos sportininkas Petteris Northugas sukėlė nemenką pasipiktinimą savo šalyje. Rusijos žiniasklaidai dukart olimpinis ir 13 kartų pasaulio čempionas lyg ir juokaudamas prasitarė, kad jis nebūtų prieš atstovauti Rusijos nacionalinei komandai per 2018-ųjų Pjončango žiemos olimpines žaidynes.

Petteris Northugas<br>AFP nuotr.
Petteris Northugas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 9:59 AM, atnaujinta May 29, 2017, 12:55 PM

Apie dopingą Rusijos sporte kalbėjęs ir tikinęs, kad norėtų kovoti tik su „švariais“ varžovais, 30-metis P.Northugas buvo paklaustas, kada jis baigs būti vakarėlių liūtu ir susiras žmoną bei „apsiramins“.

Norvegijos slidinėjimo žvaigždė, laimėjusi net 37 pasaulio taurės etapus, prisiminė, kad jo tautietis 42-metų Ole Einaras Bjoerndalenas greitai vėl taps tėvu su nauja savo širdies dama baltaruse Darja Domračeva ir papasakojo apie savo gyvenimo planus.

„O gal ir Rusijoje sukursiu šeima, – šypsodamasis pasakė P.Northugas. – Manau, mano vaikams šiaip bus sunku gyventi Norvegijoje, todėl vertėtų jiems surasti kitą tinkamą šalį. Gali atsitikti ir taip, kas žino, gal aš kitą olimpiadą „bėgsiu“ gindamas Rusijos vėliavas spalvas. Žinoma, jei manęs paprašys jūsų prezidentas Vladimiras Putinas“.

Nors po to buvo aiškinama, kad Rusijos žurnalistas lyg ir ne galutinai išvertė pasakytą frazę, sakinys apie naują gimtinę ir sunkų gyvenimą Norvegijoje supykdė ne vieną šios šalies sportininką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?