EUROLYGA 2023

Rusijos užuomina: dėl dopingo reabilituos visus. Ir J.Jefimovą?

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko užsiminė, kad Rusijos sportas gali greitai išspręsti dėl meldoniumo kilusias problemas.

Realu, kad dopingą vartojusi pagauta J.Jefimova vis dėlto varžysis su R.Meilutyte Rio de Žaneire?<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Realu, kad dopingą vartojusi pagauta J.Jefimova vis dėlto varžysis su R.Meilutyte Rio de Žaneire?<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
V.Mutko.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
V.Mutko.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 12:25 PM, atnaujinta May 29, 2017, 12:27 PM

Vartoję šį nuo sausio 1-osios Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) uždraustą preparatą įkliuvo daugybė žinomų Rusijos sportininkų, tarp kurių – tokios žvaigždės, kaip tenisininkė Marija Šarapova ir plaukikė Julija Jefimova, kuri laikoma pagrindine Rūtos Meilutytės varžove.

„Su meldoniumu mes išsiaiškinsime. Tai preparatas-spąstai. Tikiuosi, kad artimiausioje ateityje bus gerų naujienų. Problemos dėl meldoniumo liečia ne tik Rusiją. Dopingo kontrolės sistema turi būti ne tik baudžianti, bet ir auklėjanti“, – portalas rsport.ru cituoja V.Mutko.

Iš viso dėl naujai į draudžiamųjų preparatų sąrašą įtraukto meldoniumo sugauti 140 sportininkų iš posovietinės erdvės šalių, 40 – vien iš Rusijos.

„Man atrodo, kad ši situacija su meldoniumu perlenkta. Artimiausiu metu, manau, prasidės jos sprendimas. Bet apskritai sportas vystosi. Iš principo Rusijos sportas – lyderis. Ir jokie bandymai mesti ant jo šešėlį su kažkokiais dopingo skandalais neatitinka tikrovės. Aš labai patenkintas, kai mūsų sportininkai ruošiasi ir dalyvauja varžybose“, – samprotavo V.Mutko.

Apžvalgininkai spėlioja, kad V.Mutko optimistinis komentaras gali reikšti, kad bausmės dėl meldoniumo gali būti tik simboliškos – prasižengėliams, įskaitant J.Jefimovą, netgi neužverti durų į Rio de Žaneiro olimpiadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.