EUROLYGA 2023

Paaiškėjo rankininkų varžovai Europos čempionato atrankoje

Dubrovnike (Kroatija) šiandien ištraukti 2018 metų Europos vyrų rankinio čempionato atrankos turnyro burtai. Per juos paaiškėjo, kad dėl teisės dalyvauti baigiamajame turnyre, kuris bus surengtas Kroatijoje, Lietuvos rinktinė 7-ojoje grupėje kovos su Prancūzijos, Norvegijos ir Belgijos komandomis.

Lietuvos rinktinė 7-ojoje grupėje kovos su Prancūzijos, Norvegijos ir Belgijos komandomis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos rinktinė 7-ojoje grupėje kovos su Prancūzijos, Norvegijos ir Belgijos komandomis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2016, 1:48 PM, atnaujinta May 28, 2017, 11:20 PM

Atrankos turnyre sudarytos septynios grupės po keturias komandas. Kelialapius į žemyno pirmenybes gaus po dvi stipriausias visų grupių komandas bei geriausia tarp užimsiančių trečiąją vietą. Dalyvauti atrankos varžybose nereikia tik Europos čempionato šeimininkei Kroatijai.

Dviejų pirmųjų turų rungtynės vyks šių metų lapkričio 2-6 dienomis. Paskui rankininkai dar po dvejas atrankos rungtynes žais 2017 metų gegužės 3-7 dienomis ir birželio 14-15 dienomis.

Lietuvos rankininkai visai neseniai jau kovojo su Prancūzijos ir Norvegijos rinktinėmis. Šios komandos į vieną grupę buvo patekusios 2014 metų Europos pirmenybių atrankos turnyre. Tada du kelialapius iškovojo favoritės Prancūzijos ir Norvegijos komandos.

Ketvirtoji komanda toje atrankos grupėje buvo Turkijos rinktinė. Šiais metais turkai nepateko į pagrindinį atrankos etapą – jie balandžio pradžioje vykusiose atkrintamosiose atrankos rungtynėse pralaimėjo belgams.

Niekada Europos pirmenybėse nežaidusi Belgijos ekipa turėtų būti aiški 7-osios grupės autsaiderė. Tuo tarpu kitų dviejų lietuvių varžovių autoritetas nepalyginamai didesnis.

Prancūzijos rankininkai yra 2015 metų pasaulio čempionai. Tiesa, šių metų sausį vykusiame Europos čempionate prancūzai žaidė daug prasčiau ir užėmė tik penktąją vietą.

Šių metų Europos pirmenybių atradimu tapo Norvegijos komanda, pirmą kartą istorijoje užėmusi ketvirtąją vietą. Praėjusį savaitgalį norvegai varžėsi olimpinių žaidynių atrankos turnyre, bet jame patyrė nesėkmę. Norvegijos komanda nusileido Danijos bei Kroatijos ekipoms ir kelialapio į Rio de Žaneirą neiškovojo.

2018 metų Europos čempionatas bus paskutinis, kuriame rungtyniaus 16 komandų. Europos rankinio federacija (EHF) jau nusprendė, kad 2020 metų pirmenybėse žais 24 komandos, o turnyras vyks trijose šalyse Švedijoje, Austrijoje ir Norvegijoje.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė Europos pirmenybėse rungtyniavo vieną kartą. Mūsų šalies komanda 1998 metais užėmė devintąją vietą.

Visos atrankos turnyro grupės

1-oji: Danija, Vengrija, Nyderlandai, Latvija.

2-oji: Lenkija, Baltarusija, Serbija, Rumunija.

3-oji: Ispanija, Austrija, Bosnija ir Hercegovina, Suomija.

4-oji: Islandija, Makedonija, Čekija, Ukraina.

5-oji: Vokietija, Slovėnija, Portugalija, Šveicarija.

6-oji: Švedija, Rusija, Juodkalnija, Slovakija.

7-oji: Prancūzija, Norvegija, Lietuva, Belgija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.