EUROLYGA 2023

Nokdaunas J. Jefimovai: rusei plaukti ir toliau draudžiama

Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) pirmadienį atmetė Rusijos plaukikės Julijos Jefimovos prašymą anksčiau laiko nutraukti jos diskvalifikaciją dėl dopingo vartojimo. Apie tai rusų agentūrai TASS pranešė FINA vykdantysis direktorius Cornelis Marculescu.

R.Meilutytė ir J.Jefimova Rio olimpiadoje gali ir nesusitikti – rusei dėl dopingo vartojimo nepanaikinamas draudimas startuoti.<br>AFP nuotr.
R.Meilutytė ir J.Jefimova Rio olimpiadoje gali ir nesusitikti – rusei dėl dopingo vartojimo nepanaikinamas draudimas startuoti.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 10:31 AM, atnaujinta May 27, 2017, 3:19 PM

„J. Jefimovos bylą šiuo metu tiria FINA antidopingo komitetas. Sportininkės prašymas dėl anksčiau laiko galimo nušalinimo nuo varžybų termino nutraukimo komitetas atmetė. Todėl sprendimas dėl J. Jefimovos diskvalifikacijos lieka galioti iki atskiro posėdžio“, – agentūrai TASS sakė C. Marculescu.

Apie būsimo posėdžio datą FINA atstovas nepranešė. Tad JAV besitreniruojančiai iš Čečenijos kilusiai J.Jefimovai ir toliau neleidžiama plaukti bet kokiose FINA rengiamose varžybose. Juolab, olimpinėse žaidynėse.

Rusijos plaukimo žvaigždė J.Jefimova balandžio 15-ąją pateikė prašymą leisti jai dalyvauti varžybose, nes ji nesijaučia kalta dėl dopingo vartojimo. 

Dviem dienomis anksčiau Tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) paskelbė, kad nuo sausio 1 dienos dopingu traktuojamo meldoniumo istorijoje yra tam tikrų naujienų: jei iki kovo 1 dienos paimtuose sportininkų mėginiuose mildronato kiekis neviršys vieno miligramo, pagautiems vartojus šį preparatą atletams negrės diskvalifikacija. Kol kas visi sportininkai yra suspenduoti iki galutinio WADA verdikto dėl meldoniumo.

J. Jefimova drauge su didele grupe kitų Rusijos sportininkų ne varžybų metu buvo pagauta vartojant draudžiamą preparatą meldoniumą (mildronatą), tačiau jau keli atletai buvo atleisti nuo bausmės.

Garsiai Rusijos plaukikei gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos, mat 2014 metais J. Jefimova jau buvo diskvalifikuota metams ir keturiems mėnesiams už dopingo vartojimą. Ir tuomet J.Jefimova tikino, kad dopingas į jos kūną pateko per neapdairumą – vartojus preparatus, kurios sudėties ji nežinojusi.

2012 metų Londono olimpiadoje rusė iškovojo bronzą, taip pat ji turi ir keturis aukso medalius, laimėtus planetos čempionate. J.Jefimova laikoma bene svarbiausia lietuvės Rūtos Meilutytės konkurente Rio de Žaneiro olimpiadoje plaukiant krūtine.

Rusijos plaukimo rinktinės vyriausiasis treneris Sergejus Kolmogorovas šią savaitę paskelbė sportininkus, kurie turėtų atstovauti šaliai Rio de Žaneiro žaidynėse, tačiau po savaitgalį pasibaigusio Rusijos čempionato sudarytame preliminariame rinktinės sąraše nebuvo J.Jefimovos.

Tačiau, pasak S.Kolmogorovo, tai nereiškia, kad keturiskart pasaulio čempionė J.Jefimova į Rio nevyks.

„Julija į sąrašą neįtraukta laikinai. Jei Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) atšauks jos diskvalifikaciją, mes J.Jefimovą įrašysime vietoj Natalijos Ivanejevos – bendras sportininkų skaičius nesikeis“, – championat.com cituoja S.Kolmogorovą.

N.Ivanejeva yra atsarginis variantas – 26-erių plaukikė numatyta tik rezervine vieta kombinuotoje estafetėje 4x100 m.

Dabar Rusijos olimpinės plaukimo rinktinės sąraše – 23 vyrai ir 12 moterų.

Oficialus olimpinių vasaros žaidynių RIO 2016  transliuotojas Lietuvoje – „Lietuvos ryto“ televizija. Olimpinės vasaros žaidynės tiesiogiai iš Rio de Žaneiro jau rugpjūčio 5 – 21 dienomis! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.