EUROLYGA 2023

Rio olimpiadoje gali dirbti ir Lietuvos bokso teisėjas

Olimpinių žaidynių atrankos turnyruose sėkmingai teisėjavęs Kęstutis Bagdanavičius sulaukė teigiamų Tarptautinės bokso asociacijos (AIBA) įvertinimų ir yra arti kvietimo teisėjauti artėjančiose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Prieš ketverius metus K.Bagdanavičius jau teisėjavo Londono olimpiadoje.

K.Bagdanavičius gali greitai sulaukti kvietimo į Rio.
K.Bagdanavičius gali greitai sulaukti kvietimo į Rio.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2016, 11:16 AM, atnaujinta May 27, 2017, 8:48 AM

Tarp geriausių pasaulio teisėjų ne vienerius metus patenkančio K. Bagdanavičiaus kelionių grafikas kaip niekad įtemptas – jis teisėjavo olimpiniame atrankos turnyre Azijoje ir jau po kelių dienų keliavo į Turkiją, kur dėl olimpinių kelialapių kovojo Europos boksininkai. Tarp laimingųjų, užsitikrinusių vietas olimpiadoje, pateko ir du lietuviai – Evaldas Petrauskas ir Eimantas Stanionis.

„Tvarkaraštis be galo intensyvus. Olimpiniai metai ir visų žemynų konfederacijos rengia olimpinius atrankos turnyrus, todėl teisėjams tenka didelis krūvis. Europos zonos atrankos turnyre teko teisėjauti dešimt kovų ringe ir dar beveik trisdešimt dirbau šoniniu teisėju. Dar daugiau kovų teisėjavau Azijos zonos atrankos turnyre“, – pasakojo K. Bagdanavičius.

Net trijuose pastaruosiuose pasaulio čempionatuose (2011 m. Baku, 2013 m. Astanoje ir 2015 m. Dohoje) teisėjavusiam K. Bagdanavičiui buvo patikėtos lemiamos kovos ir Samsune vykusiame Europos zonos atrankos turnyre. Lietuvis finaluose ir pusfinaliuose po kartą teisėjavo ringe ir keturiose kovose vertino boksininkus taškais.

„Teisėjavimo lygis tikrai pagerėjęs ir jis kyla. Europos zonos atrankos turnyre viskas vyko labai sklandžiai. Apie 80 proc. kovų rezultatas buvo 3:0, tai rodo, kad teisėjai buvo vieningos nuomonės ir vienodai vertino boksininkus, jų meistriškumą. Po kovų teisėjų darbas buvo analizuojamas ir aptariamas. Pastabų gavome labai nedaug, buvo vos vienas kitas nepatenkintas teisėjų sprendimais, bet to neišvengsi“, – sako K. Bagdanavičius. – Didesnis skandalas buvo Azijos zonos atrankos turnyre, kai Šiaurės Korėjos boksininkė, nepatenkinta kolegų teisėjų sprendimu, po kovos atsisakė lipti iš ringo ir teko kviesti netgi apsaugą“.

Jau gegužės pradžioje turi paaiškėti, ar K. Bagdanavičius vyks į antrąją olimpiadą savo karjeroje. Į Rio de Žaneiro olimpiadą bus atrinkti tik 33 teisėjai, Europos atstovams skirta kvota – 14 vietų. „Iki Londono olimpiados galiojo taisyklė, kad olimpiadoje jau dirbęs teisėjas į kitą olimpiadą tikrai nepateks. Bet po Londono žaidynių ši taisyklė nebetaikoma, nes AIBA vadovybė nusprendė, kad sunku surasti tiek aukšto lygio teisėjų ir juos kaskart rotuoti. Rio de Žaneire bus labai svarbi teisėjų patirtis ringe, nes boksininkai pirmą kartą nuo 1984 m. Los Andželo žaidynių, olimpiadoje boksuosis be šalmų. Boksininkus reikia labiau saugoti nuo traumų ir reiks patyrusių teisėjų. Todėl turiu nemažai vilčių vykti į Rio, nes darbas atrankos turnyruose sulaukė gerų įvertinimų“, – teigė nuo 1995 metų teisėjaujantis ir aukščiausią trijų žvaigždučių AIBA teisėjų kategoriją turintis K. Bagdanavičius.

2012 m. Londone K. Bagdanavičius tapo pirmuoju Lietuvos teisėju, dirbusiu olimpiadoje po Nepriklausomybės atkūrimo. Iki tol olimpiadoje buvo teisėjavęs tik legendinis Lietuvos boksininkas Danas Pozniakas 1980 metų Maskvos olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.