EUROLYGA 2023

J. Jefimovai koją kiša ne meldoniumas, o ankstesnis skandalas

Rusijos plaukimo trenerė Irinia Viatčianina, iki 2011-ųjų dirbusi su Julija Jefimova, pakomentavo Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) sprendimą palikti galioti laikiną rusės plaukikės nušalinimą.

J.Jefimova.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.Jefimova.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-06 16:51, atnaujinta 2017-05-26 09:43

Kovo mėnesį J.Jefimova buvo nušalinta nuo varžybų dėl to, kad jos organizme aptikta meldoniumo pėdsakų. Bet vėliau Pasaulio antidopingo agentūra (WADA) paskelbė, kad iki 2016-ųjų kovo 1-osios imtuose mėginiuose yra leistina meldoniumo norma – mažiau nei 1 mikrogramas.

„Yra žinoma, kad uždraustos medžiagos koncentracija J.Jefimovos mėginiuose neviršija normos. Bet neaiškus momentas, kodėl Julijai nepanaikino sankcijų iki FINA antidopingo komisijos posėdžio, kuris vyks gegužės 30-ąją. Juk dabar Julija net negali normaliai treniruotis. Jai teko grįžti į Rusiją. Žinoma, tai labai neigiamas dalykas sportininkei, turint galvoje, kad iki olimpiados liko nedaug laiko. Sutrikęs treniruočių procesas didina psichologinį spaudimą, – agentūrai TASS kalbėjo I.Viatčianina. – Akivaizdu, kad FINA atsisakymas panaikinti laikiną nušalinimą susijęs su ankstesniu J.Jefimovos dopingo skandalu. Kito paaiškinimo tokiam FINA sprendimui nėra“.

J.Jefimovos dopingo testas buvo teigiamas 2013-ųjų spalį – jos organizme aptikta dehidroepiandrosterono. 2014-ųjų sausį rusė buvo nušalinta nuo visų varžybų ir sankcijos galiojo 18 mėnesių.

Keturiskart pasaulio čempionė, 2012-ųjų Londono žaidynių bronzos medalininkė J.Jefimova laikoma viena pagrindinių Rūtos Meilutytės varžovių šių metų Rio de Žaneiro olimpiadoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.