EUROLYGA 2023

Tūkstančiai orientavimosi sporto mėgėjų patraukė į miestus

Jei pavasariškai šiltą trečiadienio pavakarę leidote savo miesto parke ar senamiesčio kavinėje, greičiausiai sutikote ne vieną būrį žmonių, įsikniaubusių į žemėlapį ir bandančių surasti paslėptus kontrolinius punktus. Daugiau kaip 2000 aktyvaus laisvalaikio mėgėjų visoje Lietuvoje išdrįso išbandyti orientavimosi sportą ir įveikti pirmąją savo trasą.

D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
D.Lazausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 11:08 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:22 PM

Orientavimosi sportas – tai smagi pramoga gamtoje, tinkanti tiek jaunai šeimai, tiek sveikai judėti mėgstantiems senjorams. Atšilus orams daugelis ieško aktyvių pramogų gamtoje, todėl Lietuvos orientavimosi sporto federacijai kilo idėja organizuoti „Orientavimosi sporto dieną“ ir pakviesti kuo daugiau žmonių susipažinti su šia sporto šaka iš arčiau.

„Mūsų renginiuose dalyviai trasas gali pasirinkti pagal savo amžių, fizinį pajėgumą ar net nuotaiką. Pasirinktą maršrutą galima įveikti vienam, kartu su šeima ar draugų kompanija. Ir svarbiausia – mūsų sporte dažnai laimi ne greičiausias, o gudriausias, kuris be klaidų suranda visus kontrolinius punktus, todėl orientavimosi sportas neretai yra lyginamas su šachmatais“ – sporto šakos subtilybes vardino federacijos prezidentas Donatas Kazlauskas.

„Orientavimosi sporto dienos“ renginiai vyko net 9 Lietuvos miestuose. Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Telšių bei Prienų gyventojai ne tik išbandė savo jėgas orientavimosi trasoje, bet ir prisidėjo prie pasaulio Guinnesso rekordo siekimo, nes būtent šią dieną visame pasaulyje buvo fiksuojamas didžiausias žmonių, vienu metu įveikiančių orientavimosi trasą, skaičius. Ar pasiektas rekordas paaiškės po kelių dienų, kai bus surinkti duomenys iš daugiau nei 70 pasaulio šalių ir 2000 renginių organizatorių.

„Labai džiaugiamės, kad mūsų iniciatyvą palaikė Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir programa „Išjudink save“. Mūsų partnerių dėka visuose miestuose „Orientavimosi sporto diena“ sulaukė didžiulio žmonių susidomėjimo, o dalyvių skaičius viršijo lūkesčius, kai kuriuose miestuose net pritrūkome žemėlapių visiems norintiems. Todėl planuojame šį renginį organizuoti ir kitais metais“ – džiaugėsi Lietuvos orientavimosi sporto federacijos generalinis sekretorius Rimantas Serva.

Nespėję sudalyvauti „Orientavimosi sporto dienoje“ Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai gali šią sporto šaką išbandyti Vingio parke įrengtoje stacionarioje trasoje arba antradieniais vykstančiuose masiniuose orientavimosi sporto renginiuose „Mano antradieniai“.

Trečiadienį Vilniaus Vingio parke atidaryta stacionari orientavimosi sporto trasa. Ištisus metus parko lankytojai bet kuriuo, jiems patogiu, metu galės naudotis trasa.

Trasa kvies miestiečius išsukti iš įprastinių takų ir aplankyti atokesnius, rečiau lankomus parko kampelius bei supažindins su orientavimosi sportu.

Trasos pritaikytos tiek pėstiesiems, tiek dviratininkams, o žemėlapius nemokamai galima gauti parko estradoje esančiame sporto klube „Get Fit“, parsisiųsti iš Lietuvos orientavimosi sporto federacijos interneto svetainės ar, įsidiegus mobiliąją programėlę, žemėlapį matyti išmaniojo telefono ekrane.

Nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens antradieniais Vilniuje organizuojami masiniai orientavimosi sporto renginiai „Mano antradieniai“. Jau keletą metų vykstantys renginiai kiekvieną antradienį sutraukia apie du šimtus orientavimosi sporto mėgėjų. Be išankstinės registracijos atvykę dalyviai gali įveikti pasirinkto ilgio ir sudėtingumo trasą ir smagiai praleisti laiką miške, o pirmą kartą atvykusiems naujokams savanoriai paaiškina orientavimosi sporto pradmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.