EUROLYGA 2023

Lietuvos šokėjai tapo Europos vicečempionais

Šeštadienį Vroclave (Lenkija) vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) suaugusiųjų standartinių šokių grupės Europos čempionatas, kuriame pirmą kartą Lietuvos šokių istorijoje dvi mūsų šaliai atstovaujančios poros tapo prizininkėmis.

Lietuvos šokėjai tapo Europos vicečempionais.
Lietuvos šokėjai tapo Europos vicečempionais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2016, 12:38 PM, atnaujinta May 25, 2017, 1:07 PM

Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas“) tapo Europos vicečempionais, o Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa“) laimėjo bronzos medalius.

Varžybų nugalėtojais tapo 2015-ųjų metų pasaulio čempionai Dmitryjus Žarkovas ir Olga Kulikova iš Rusijos. Finale taip pat varžėsi poros iš Italijos, Danijos ir Moldovos. Čempionate dalyvavo 59 poros.

Tai pirmas kartas, kai šios Lietuvos šokėjų poros pasiekia tokius aukštus rezultatus. Praėjusiais metais vykusiuose pasaulio ir Europos čempionatuose E. Sodeika ir I. Žukauskaitė laimėjo bronzos medalius, o V. Lacitis ir V. Golodneva užėmė penktą ir šeštą vietas.

Kauno „Kaspine“ šokančius E. Sodeiką ir I. Žukauskaitę treniruoja Giedrius Januškevičius ir Daiva Dackevičienė, o V. Lacičio ir V. Golodnevos atstovaujamam Vilniaus sportinių šokių klubui „Dileksa“ vadovauja Juozas Aleksandravičius ir Olga Gunko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.