EUROLYGA 2023

G.Titenis: „Nepaleidau progos plaukti su būsimais varžovais Rio“

Pasaulio ir Europos plaukimo

G.Titenis<br>AFP nuotr.
G.Titenis<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2016, 1:34 PM, atnaujinta May 25, 2017, 4:51 AM

„Tai man tarsi gera treniruotė. Galiu pasitikrinti save su puikiais varžovais – vėl likau trečias. Tie patys plaukikai bus ir vieni pagrindinių mano konkurentų Rio. Su jais galimybė startuoti tokiose varžybose, kaip Europos čempionatas, yra labai vertinga ir negalima jos praleisti“, – sakė G. Titenis.

26 metų anykštėnas, ketverių metų olimpinį ciklą pasirengimo suskirstęs etapais, teigia, kad jaučiasi gerai.

„Sunku pasakyti ar viskas pavyko ir kokios formos esu. Jaučiuosi gerai, iš tikrųjų. Traumos nekankina, ligų neturėjau. Pasirengimas sekasi. Viskas einasi gera linkme. Manau, kad iki Rio viskas bus labai gerai“, – šalies plaukimo federacijos svetainei sakė G. Titenis.

Europos čempionate plaukdamas olimpinę distanciją jis kurį laiką laikėsi antrojoje vietoje. Tačiau antrajame „penkiasdešimtuke“ G. Titenis pasitraukė į trečiąją poziciją.

„Pradžia buvo gana gera. Taip norėčiau pradėti ir Rio. Vėliau pritrūko jėgų. Tačiau geriau pasirengsiu, daugiau „atleisiu“, turėsiu daugiau jėgų, kurių, tikiuosi pakaks finišui Rio. Manau, viskas bus gerai“, – sakė G. Titenis.

Jo pasirengimas iki olimpinių žaidynių – ypač intensyvus. Laukia ilga serija stovyklų ir varžybų – tačiau ne Lietuvoje, o užsienyje.

„Beveik nebūsiu namuose. Dėl to bus kiek sunku. Tačiau reikia iškentėti – juk nepaprasti metai. Negali leisti pasiduoti namų ilgesiui. Pirmojoje vietoje – olimpiada“, – sakė G.Titenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.