EUROLYGA 2023

Darius Kasparaitis pasiuntė Vilniui žinią iš Rusijos

Rusijoje vykstančiame pasaulio ledo ritulio čempionate viešintis Darius Kasparaitis pareiškė, kad ir kitąmet planuoja žaisti Lietuvos pirmenybėse, bet pakeis komandą – iš Vilniaus „Hockey Punks“ pereis į Elektrėnų „Energiją“.

D.Kasparaitis.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Kasparaitis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 5:26 PM, atnaujinta May 25, 2017, 1:02 AM

Kalbėdamas su sovsport.ru, 43-ejų D.Kasparaitis sakė: „Aš su „Hockey Punks“ sportavau kiekvieną vasarą sugrįžęs į Lietuvą. Pas juos ten yra čiuožykla prekybos centre. Taip ir pasiūlė pažaisti jų komandoje. Bet dabar galvoju pereiti savo Elektrėnų komandą. Juk aš ten gimiau, augau. Kol kas niekam apie tai nesakiau. Dabar paprašysiu mainų“.

Daug metų Rusijos rinktinei atstovavęs lietuvis baigdamas karjerą nori užsivilkti gimtosios šalies rinktinės marškinėlius. Pagal Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) taisykles, nacionalinę ekipą norintis pakeisti sportininkas turi penkerius metus žaisti tos šalies pirmenybėse.

Tad D.Kasparaitis ir kitą sezoną turi pasirodyti bent viename Lietuvos ledo ritulio lygos mače.

„Mano tikslas – sužaisti Lietuvos rinktinėje. Aš juk gimiau Elektrėnuose, ten pradėjau sportuoti. Visada atstovavau Rusijai, daug pasiekiau. Bet taip išėjo, kad tėvynėje išvis nežaidžiau, – kalbėjo 1992-ųjų olimpinis čempionas. – 2018-aisiais sukaks dešimt metų, kai palikau didįjį ledo ritulį. Pirmenybę teikiu kitiems dalykams. Bet tikiuosi, sveikata nesutrukdys. Tik reikia numesti kokių 15 kilogramų, iki kovinio šimto. Aš juk profas – negaliu žaisti viena koja“.

„Koks Lietuvos čempionato lygis?“, – paklausė D.Kasparaičio sovsport.ru.

„Ne itin aukštas. Net aš, vien gynybinio stiliaus gynėjas, per tris mačus surinkau 12 taškų. Vienas negalėčiau nieko apžaisti. Bet jei yra geri partneriai, lengviau. Mano amžiuje svarbiausia atikti perdavimą ir laiku atsidengti, kad gaučiau ritulį atgal. O bėgioti paskui jaunimą jau negaliu“, – sakė ledo ritulio veteranas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.