EUROLYGA 2023

Lietuvos plaukimo čempionate – kova dėl olimpinių Rio kelialapių

Gegužės 26-28 dienomis

G.Titenis varžysis Kaune.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Titenis varžysis Kaune.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2016, 11:28 AM, atnaujinta May 24, 2017, 11:21 AM

Čempionatas įtrauktas ne tik į Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, bet ir į kitais metais Vengrijos sostinėje Budapešte vyksiančio pasaulio plaukimo čempionato atrankos varžybų sąrašus, todėl Kaune varžysis ir šią savaitę iš Europos plaukimo čempionato Londone sugrįžę geriausi šalies plaukikai bei svečiai iš Estijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos ir JAV.

Savo sporto mokykloms ar klubams atstovaus net devyni Europos čempionate dalyvavę lietuviai, tarp kurių – Europos čempionato bronzos medalių laimėtojai Giedrius Titenis ir Danas Rapšys, 10 Londone dalyvavusių Estijos plaukikų, viena Europos čempionate dalyvavusi Latvijos plaukikė.

Daugumai šių atletų tai bus dar vienas šansas mėginti įvykdyti olimpinį A normatyvą, arba kuo arčiau prie jo priartėti tikintis sulaukti tarptautinės plaukimo federacijos kvietimo į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Olimpinius normatyvus įvykdyti laiko lieka vis mažiau – liepos 3 diena yra paskutinė, todėl šalies čempionate sportininkai jėgų netaupys.

Lietuvos plaukimo čempionatas kartu yra ir paskutinės atrankos varžybos po kurių paaiškės Lietuvos jaunimo rinktinė, kuri liepos 6-10 dienos gins Lietuvos garbę Europos jaunimo plaukimo čempionate Vengrijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.