EUROLYGA 2023

Laura Asadauskaitė krito nuo žirgo, o lietuviai nebaigė varžybų

Sekmadienį Maskvoje vyko paskutinės pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionato rungties – mišrių estafečių – varžybos.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asdauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asdauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

pentathlon.lt info.

May 29, 2016, 1:08 PM, atnaujinta May 23, 2017, 8:41 PM

Jos Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei ir Justinui Kinderiui susiklostė nesėkmingai – lietuviai po nesėkmingo pasirodymo jojimo rungtyje pasitraukė iš varžybų.

Po to, kai olimpinė čempionė L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė krito nuo žirgo, lietuviai nebestartavo bėgimo ir šaudymo rungtyje.

Tai reiškė, kad galutinėje įskaitoje mūsiškiai liko 23-ti (792 taškai).

Tuo metu Rusijos komanda, kuriai atstovavo vilnietė Donata Rimšaitė ir šeštadienį pasaulio vicečempionu vyrų varžybose tapęs Aleksandras Lesunas paskutinėje rungtyje išsaugojo pranašumą ir iš viso surinkusi 1509 taškus tapo pasaulio čempione.

Antrąją vietą užėmė Kinijos ekipa (1488), o į trečiąją pakilo baltarusiai Anastasija Prokopenka ir Ilja Palazkovas (1474).

Iš viso varžybose dalyvavo 23 valstybių komandos. Pirmojoje rungtyje – plaukime – lietuviai distanciją įveikė per 2 min. 0,94 sek. (338 taškai) ir užėmė 10-ąją vietą.

Pirmaisiais varžybų lyderiais tapo airiai Sive Brassil ir Eanna Bailey (1.56,90; 350 taškų), kinai Xiaonan Zhang ir Jiahao Hanas (1,57.59; 348) bei japonai Tomoyuki Ono ir Natsumi Tomonaga (1,58.48; 345).

Fechtavimosi rungtyje lietuviai laimėjo 21 dvikovą iš 44 (200 taškų) ir pasidalino 11-13 vietas su Turkijos bei Ukrainos komandomis. Bendrojoje įskaitoje L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis po šios rungties turėjo 538 taškus ir dalinosi 10-11 vietas su Ukrainos ekipa.

Papildomame fechtavimosi etape L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J.Kinderis įveikė Turkijos komandą, bet pralaimėjo kazachams ir savo sąskaitą papildė tik 1 tašku (538).

Deja, jojimo rungtis lietuviams susiklostė labai nesėkmingai.

L Asadauskaitė-Zadneprovskienė jodama žirgu Ivolga ir šokdama per antrąją kliūtį krito.

Ji ir J. Kinderis pelnė vos 253 taškus iš 300 galimų. Toks rezultatas lietuvius bloškė į 14-ąją vietą (792) ir jie nusprendė nebaigti varžybų, kurių pasaulio čempionais buvo tapę prieš dvejus metus Lenkijoje.

Asmeninėse varžybose pasaulio čempionate Maskvoje L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė užėmė ketvirtąją vietą, o J.Kinderis buvo aštuntas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.