EUROLYGA 2023

Rankinio Čempionų lyga turės naujus čempionus

Kielcų „Vive“ arba Vespremo MVM sekmadienį įkops į aukštumą, kurioje dar niekada nebuvo. Šios dvi komandos šeštadienį Kiolne laimėjo vyrų rankinio Čempionų lygos pusfinalio rungtynes ir iškovojo teisę susitikti svarbiausioje turnyro dvikovoje.

Rankinio Čempionų lyga turės naujus čempionus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rankinio Čempionų lyga turės naujus čempionus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

May 29, 2016, 12:13 AM, atnaujinta May 23, 2017, 9:30 PM

Pusfinalyje „Vive“ pranoko Paryžiaus PSG klubą 28:26 (16:16), o MVM per pratęsimą palaužė „Kiel“ komandą 31:28 (12:15, 25:25). Kielcų klubas į Čempionų lygos finalą pateko pirmą kartą, o Vespremo komanda dukart žaidė finale, bet abukart pralaimėjo.

Kielcų komanda Čempionų lygos finalo ketverte žaidžia trečią kartą. Du praėjusieji bandymai baigėsi vienodai – „Vive“ pusfinalyje pralaimėjo „Barcelona“ ekipai. Šiais metais „mėlynų-granatinių“ tarp stipriausiųjų nėra, ir trečias kartas Lenkijos čempionams nemelavo.

Suprantama, pirmą kartą į finalo ketvertą PSG taip pat buvo kietas riešutas. Paryžiaus komanda vos prasidėjus rungtynėms nutolo 6:3 ir visas pirmasis kėlinys buvo lyg gaudynės, kuriose PSG vis įgydavo 1-2 įvarčių persvarą, o „Vive“ lygindavo rezultatą.

Kielcų rankininkai į priekį pirmą kartą išsiveržė tik po pertraukos, bet antrajame kėlinyje vaizdas jau buvo priešingas: „Vive“ dažniausiai truputį nutoldavo, o PSG bandė lipti ant kulnų. Kielcų komandos kulnai buvo smarkiai numindyti, tačiau varžovai jai kojos nepakišo – paskutinėmis minutėmis geriau žaidė ir pergalė iškovojo „Vive“.

Antrosios pusfinalio rungtynės buvo šiek tiek panašios į pirmąsias. Beveik visą pirmąjį kėlinį galingiau žaidė „Kiel“, bet MVM iškart po pertraukos įmetė penkis įvarčius be atsako ir persvėrė rezultatą 17:15. Vis dėlto antrojo kėlinio viduryje Vokietijos klubas susigrąžino iniciatyvą, o likus žaisti porą minučių įgijo dviejų įvarčių persvarą 25:23.

Tačiau to neužteko. Vespremo ekipos kraštinis Gašperis Margučas likus 7 sek. rezultatą išlygino, o per pratęsimą žaidimas vyko viena kryptimi – kamuolį iš tinklo ištraukinėjo „Kiel“ vartininkas Niklasas Landinas. Finalo sirena užfiksavo tą patį faktą kaip pernai – prieš metus šios komandos taip pat susitiko Čempionų lygos pusfinalyje, o pergalę taip pat šventė Vespremo rankininkai.

MVM komanda buvo visai patenkinta pakartojusi pernykštį pusfinalio rezultatą, tačiau pernykštis finalo rezultatas Vengrijos čempionų netenkins. Praėjusiais metais lemiamose rungtynėse MVM pralaimėjo „Barcelona“ komandai 23:28.

Prieš finalo ketvertą buvo paskelbtas sezono geriausiųjų sąrašas. Į simbolinę Čempionų lygos komandą pateko vartininkas danas Niklasas Landinas („Kiel“), kairysis kraštinis kroatas Manuelis Štrlekas („Vive“), kairysis pusiakraštinis serbas Momiras Iličius (MVM), įžaidėjas slovėnas Deanas Bombačas (Segedo „Pick“), linijos žaidėjas serbas Rastko Stojkovičius (Bresto „Miaškov“), dešinysis pusiaukraštinis makedonas Kirilas Lazarovas („Barcelona“), dešinysis kraštinis slovėnas Gašperis Margučas (MVM), gynėjas vengras Timuzsinas Schuchas (MVM), geriausias jaunas žaidėjas serbas Darko Džukičius (Stambulo „Besiktas“) ir treneris ispanas Javieras Sabate (MVM).

Pusfinalis

Kielcų „Vive“ – Paryžiaus PSG 28:26 (16:16). 19250 žr. Jureckis 5, Lijewskis 4, Reichmannas 4, Štrlekas 4, Zormanas 4/ Hansenas 10, Onufrijenko 5, Abalo 3.

Vespremo MVM – „Kiel“ 31:28 (po pratęsimo; 12:15; 25:25). 19250 žr. Iličius 8, Margučas 6, Ugalde 4, Palmarssonas 4/ Vujinas 8, Duvnjakas 7, Ekbergas 5, Wiencekas 5.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.