EUROLYGA 2023

Juodas dienas atnešusi Maskva nuvylė Laurą Asadauskaitę

Lietuvos penkiakovininkai iš pasaulio čempionato grįžo be medalių, bet papildę olimpinių kelialapių kraitį iki trijų. Į Rio de Žaneirą vyks Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Ieva Serapinaitė, Justinas Kinderis.

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė nusivylė, nes Maskvoje suklydo jodama.<br>A.Pliadžio nuotr.
L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė nusivylė, nes Maskvoje suklydo jodama.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

May 31, 2016, 10:51 AM, atnaujinta May 23, 2017, 3:32 PM

L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės klaida ir skrydžiu nuo žirgo baigėsi lietuvių pasirodymas pasaulio čempionate, bet ne viskas klojosi prastai.

Londono olimpinė čempionė nusileido minkštai, o tai svarbu likus 67 dienoms iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, kur startuos trys mūsų šalies penkiakovininkai.

Ketvirtoji vieta – nusivylimas

„Prastai. Niekas nepavyko, – taip startus Maskvoje apibūdino L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė. – Asmeninėse varžybose likau ketvirta, nors galėjau užsikabinti medalį, bet paskutiniai šūviai to neleido padaryti.

Plaukdama tikėjausi rekordo, bet rezultatas buvo į kitą pusę. Visos dienos buvo juodos – estafetėje kritau nuo žirgo.“

Sekmadienį mišrių estafečių varžybose L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J.Kinderis bandė susigrąžinti 2014 metais Varšuvoje iškovotą komandinį titulą, bet nebaigė varžybų, kai geriausia praėjusių metų Lietuvos atletė prieš antrąją kliūtį nusirito nuo žirgo Ivolgos.

„Jodama nepataikiau į tempą ir „išlipau“. Dėl mano klaidos žirgas sustojo, o aš neišsilaikiau ir kritau į priekį“, – sakė 32 metų penkiakovininkė.

Lietuviai po nesėkmingos jojimo rungties smuktelėjo iš 10-osios vietos į 14-ąją ir nusprendė nebestartuoti jungtinėje bėgimo ir šaudymo rungtyje.

Mišrias estafetes laimėjo Rusijai atstovaujanti Donata Rimšaitė, startavusi poroje su Aleksandru Lesunu.

J.Kinderis – jau ramus

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė dar pernai laimėjo pasaulio taurės finalą ir pirmoji iš visų planetos penkiakovininkų užsitikrino kelialapį į Rio de Žaneirą.

Savo tikslą pasaulio čempionate pasiekė ir J.Kinderis, praėjusią savaitę minėjęs 29-ąjį gimtadienį. 2013 metų pasaulio čempionas beveik dvejus metus vaikėsi olimpinio bilieto ir galiausiai jį užsitikrino.

Pasaulio reitinge J.Kinderis buvo dešimtas, o pasaulio čempionato asmeninėse varžybose užimta 8-oji vieta leido jam patekti tarp 36 pagal reitingą Rio de Žaneire startuosiančių atletų.

Lietuvis Maskvoje siekė būti pirmajame dešimtuke. Į Rio jis būtų patekęs ir likęs keliomis pozicijomis žemiau, tačiau būtų reikėję dairytis į kitus olimpinių kelialapių medžiotojus.

„Nesinorėjo dairytis į varžovų nugaras. Dabar jau esu ramus, nes taškų pakanka. Galiu ruoštis olimpiadai be jokių „gal“, – sakė J.Kinderis.

Pasaulio čempionate jam nedaug trūko iki garbės pakylos.

Paskutinėje šaudymo ir bėgimo rungtyje J.Kinderis buvo pakilęs į penktąją vietą, bet netaiklūs šūviai ir šįkart ne toks greitas bėgimas pristabdė lietuvį.

„Per du mėnesius man tai buvo šeštosios varžybos. Emocinis ir fizinis nuovargis labai didelis“, – neslėpė J.Kinderis.

Kelyje į 2012-ųjų Londono olimpines žaidynes jam teko pasijaudinti ir ilgai rinkti reitingo taškus, o šiemet vėl teko kovoti iki pat atrankos pabaigos.

Tačiau galiausiai įtampos akmuo nusirito.

„Sezono pradžioje, kai nepatekau net į varžybų finalą, buvau išsigandęs. Buvo įdėta daug darbo, bet nepavyko. Man tai buvo šokas, – sakė J.Kinderis. – Tačiau paskui viskas pakrypo į geresnę pusę. Kiekvienas startas buvo vis solidesnis.

Sunkesnis kelias ne visada būna prastesnis. Kartais geriau varžytis ir ten išlieti emocijas nei ramiai laukti žaidynių.

Dabar norėčiau 10 dienų pailsėti nuo penkiakovės, tik lengvai pajudėdamas. Atokvėpio reikia, nes net nežinau, koks nuovargis yra didesnis – psichologinis ar fizinis.“

Tautiečių lenktynės dėl Rio

Tarp Lietuvos penkiakovininkų šįkart olimpinių kelialapių dalybose slypėjo intriga.

Prieš pasaulio čempionatą reitinge L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė buvo 2-a, I.Serapinaitė – 9-a, o Gintarė Venčkauskaitė – 16-a.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija buvo nusprendusi, kad antrasis kelialapis atiteks tai atletei, kuri bus aukščiau reitinge po varžybų Maskvoje.

Nors Rusijoje I.Serapinaitė nepateko į finalą, suklupusi atrankos varžybose, netoli nužengė ir jos svarbiausia varžovė.

Prieš ketverius metus žaidynėse Londone startavusi 23 metų G.Venčkauskaitė pasaulio čempionato finale finišavo 19-a, o reikėjo būti tarp 12 geriausiųjų.

„Aš negaliu patikėti! Kelialapis į Rio! Nerealus jausmas! Ačiū labai labai visiems, kurie manimi tikėjo ir palaikė!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ džiūgavo I.Serapinaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.