EUROLYGA 2023

Butrimonyse Valdą Adamkų nustebino „Adamkiados“ dalyvių ryžtas

„Energija, greitis, veržlumas!“, – toks šūkis šiais metais lydėjo tradicinę respublikinę mokinių meno ir sporto šventę „Adamkiada“, kurios atidaryme Butrimonių kultūros namuose dalyvavo prezidentas Valdas Adamkus.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 2:45 PM, atnaujinta May 23, 2017, 10:15 AM

„Esu nustebęs matydamas tiek gražaus jaunimo, į kurį Lietuva deda visas viltis. Visą gyvenimą sportavau, todėl tikiu, kad sportas ugdo žmogų dvasiškai ir fiziškai. Sportininkai moka ir laimėti, ir pralaimėti, moka išlaikyti pagarbą kitam žmogui“, – šventės atidaryme kalbėjo prezidentas V. Adamkus.

Garbingas svečias kultūros namų salėje susirinkusiems dvyliktokams palinkėjo mokyklos suole įgytas vertybes pritaikyti gyvenime. „Jums atsiveria visas pasaulis. Kur bebūtumėte, pasistenkite pasisemti patirties, grįžkite ir pasidalinkite ja su kitais“, – sakė prezidentas, perdavęs nuoširdžiausius ponios Almos Adamkienės linkėjimus.

Sveikinimo žodį taręs Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas linkėjo mokiniams lygiuotis į prezidentą V. Adamkų, džiaugtis bendravimu ir gražia tradicija susitikti. „Nors ponios A. Adamkienės fondas veiklos nevykdo, bet jo dvasia gyva ir tik stiprėja“, – sakė A. Vrubliauskas.

„Adamkiados“ sumanytojas ir iniciatorius Butrimonių gimnazijos direktorius Valdas Valvonis.

„Ponios A. Adamkienės labdaros ir paramos fondas veikė 15 metų. Jam nutraukus veiklą, nenorėjome išsiskirstyti, bet siekėme tęsti mokyklų ir fondo kūrėjų bendravimą“, – apie „Adamkiados“ idėją kalbėjo V. Valvonis.

Šventėje dalyvavo beveik visos 24 Lietuvos mokyklos, kurias rėmė ponios A. Adamkienės labdaros ir paramos fondas. Viso apie 500 dalyvių.

Pirmą kartą šiais metais buvo atliktas „Adamkiados“ himnas, kurį lydėjo fanfaros. Himno žodžius parašė Butrimonių gimnazijos mokytoja Renata Balčiūnienė, muziką – dainų ir tekstų autorius Andrius Abromavičius.

„Adamkiada“ turi vėliavą ir logotipą. Logotipą sukūrė buvęs Butrimonių gimnazijos mokinys Artūras Bačinskas. Logotipe vaizduojamas prezidento V. Adamkaus siluetas, yra ir prezidento parašas.

Gimnazijos vidiniame kiemelyje buvo uždegtas aukuras ir pakelta „Adamkiados“ vėliava. Šventės simbolius – vėliavą ir ugnį – į gimnazijos kiemelį nešė iškilminga mokinių eisena lydima Alytaus baikerių klubo „Copper heart MC“ narių.

Mokyklų sportininkai varžėsi 60 metrų ir estafetiniame 3x100 bėgimuose, šuolio į tolį rungtyje, futbolo 3x3 varžybose.

Butrimonių miestelio aikštėje vyko dailininkų pleneras, kurio metu menininkai tapė, susipažino su miestelio ir šalies istorija.

Šventės metu veikė Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro „sveikatos palapinė“, amatininkų mugė ir kitos atrakcijos.

Atidarymo šventėje kultūros namuose meninę programą pristatė Butrimonių gimnazijos mokiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.