EUROLYGA 2023

Boksininkas V. Stapulionis JAV iškovojo įspūdingą pergalę

Profesionalus Lietuvos

V.Stapulionis įveikė iki tol nepralaimėjusį varžovą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V.Stapulionis įveikė iki tol nepralaimėjusį varžovą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2016, 2:34 PM, atnaujinta May 21, 2017, 6:51 PM

Tai buvo pirmoji N. Gallimore'o nesėkmė per 15 kovų profesionalų ringe. V. Stapulionio sąskaitoje – 27 pergalės, vienerios lygiosios ir trys pralaimėjimai.

Pergalę po 10 raundų kovos lietuviui skyrė du teisėjai iš trijų. Lietuvis laimėjo nepaisant to, kad varžovas jam prakirto abu antakius, o penktajame raunde pasiuntė jį į nokdauną.

„Kiekviena pergalė kažką reiškia ir atneša džiaugsmą. Tai nebuvo kova dėl titulo, bet ši pergalė – mažas žingsnis einant pasaulio čempiono vardo link. Šią pergalę pasiekiau per savo sunkų darbą.

Šiai kovai skyriau daug laiko ir pastangų. Turėjau daug pajėgių treniruočių partnerių, kad tinkamai pasiruoščiau kovai. Reikėjo turėti daug valios ir ryžto, kad eičiau iki galo ir nugalėčiau“, – naujienų agentūrai ELTA sakė V. Stapulionis.

Boksininkas pabrėžė, kad kiekviena tokia kova – galimybė įgauti labai reikalingos patirties.

„Ši pergalė suteikė man daugiau pasitikėjimo savimi. Kovojau 10 raundų, kurie visi buvo labai įtempti ir reikalavo daug jėgų. Po tokios kovos iškart jaučiuosi patobulėjęs.

Tokios kovos atstoja nemažai treniruočių, iš kurių gali daug ką išmokti. Supratau, kad galiu kautis ir 12 raundų, nes jėgų užtenka“, – pridūrė V. Stapulionis.

Patyręs Lietuvos boksininkas džiaugėsi, kad nuo praėjusių metų rudens jis turi galimybę sportuoti JAV su pripažintais pasaulio treneriais.

„Lietuvoje turiu draugą – bokso trenerį Anatolijų Marmą, kuris pasiūlė išbandyti jėgas JAV. Tokios minties neatmečiau. A. Marma gerai sutaria su Egiu Klimu, kuris yra vienas įtakingiausiu pasaulyje bokso vadybininku. Jis manimi susidomėjo ir mes susitarėme dėl sąlygų.

E. Klimas mane viskuo aprūpina, sudaro sąlygas rimtoms treniruotėms, – aiškino Roberto Garsijos (Robert Garcia) bokso akademijoje sportuojantis V. Stapulionis. – Treniruotėse dirba keturi treneriai, o visi partneriai – aukšto lygio kovotojai.

Pas mus atvyksta labai daug boksininkų iš užsienio, kurie taip pat prisideda prie mūsų tobulėjimo“.

E. Klimas dirba su tokiomis žvaigždėmis kaip ukrainietis Vasilijus Lomačenka ir rusas Sergejus Kovaliovas. Taip pat – su pergalingai profesionalų ringe kovojančiu kitu lietuviu Egidijumi Kavaliausku.

„Su E. Kavaliausku daug bendraujame. Jis čia jau beveik ketveri metai ir jam viskas čia daugiau žinoma“, – teigė V. Stapulionis.

Kaip ir E. Kavaliauskas, V. Stapulionis turi svajonę tapti stipriausiu pasaulyje. Lietuviai kovoja skirtingose svorio kategorijose, bet norint gauti teisę varžytis dėl čempiono diržo, reikia nugalėti daug pajėgių ir tituluotų boksininkų.

„Mano svajonė yra iškovoti pasaulio čempiono diržą. Tos svajonės link ir einu. Įdedu daug darbo ir tikiuosi, kad mano tikslas bus pasiektas“, – pripažino Lietuvos boksininkas.

Neseniai Tarptautinė bokso asociacija (AIBA) leido Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse varžytis ne tik mėgėjams, bet ir profesionalams. V. Stapulionis pritaria tokiam sprendimui, bet pats koncentruosis į savo karjerą profesionalų ringe.

„Mėgėjų boksas nėra toks populiarus kaip profesionalų. Manau, dėl to buvo imtasi tokių priemonių. Nematau tame nieko blogo, nes panašiai ir krepšininkai gali žaisti Šiaurės Amerikos Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), o po to grįžti ir žaisti už savo miestą ar valstybę.

Olimpinės žaidynės yra kiekvieno sportininko svajonė. Kiekvienas nori jose sudalyvauti ir kovoti dėl medalio. Šiuo metu mano svarbiausias tikslas yra iškovoti pasaulio profesionalaus bokso čempiono diržą, todėl nenoriu mėtytis ir galvoti apie galimybę dalyvauti olimpinėse žaidynėse“, – Eltai sakė V. Stapulionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.