EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio klubai į Europą nesiveržia

Šią savaitę baigėsi laikotarpis, per kurį rungtyniauti Europos turnyruose pageidaujantys rankinio klubai privalėjo paduoti paraiškas Europos rankinio federacijai (EHF). Kaip ir kelis praėjusius sezonus žaisti europiniuose turnyruose panoro tik du Lietuvos klubai: moterų čempionas Kauno „Acme-Žalgiris“ ir vyrų vicečempionas Klaipėdos „Dragūnas“.

Lietuvos klubai į Europą nesiveržia.<br>M.Bučnio nuotr.
Lietuvos klubai į Europą nesiveržia.<br>M.Bučnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2016-06-19 20:00, atnaujinta 2017-05-21 06:44

„Žalgiris“ ketina dalyvauti EHF taurės turnyre, „Dragūnas“ – Iššūkio taurės turnyre. Abiejų turnyrų burtai bus traukiami liepos 19 d.

Lietuvai Europos turnyruose skirtos aštuonios vietos: po vieną – moterų ir vyrų EHF taurės turnyruose ir po tris – moterų ir vyrų Iššūkio taurės turnyruose. Tačiau kiti Lietuvos klubai į Europą nesiveržia ir nusprendė žemyno varžybose nerungtyniauti.

„Žalgiris“ žemyno turnyruose varžysis penktą sezoną iš eilės. Per praėjusius keturis sezonus kaunietės po du kartus kovojo EHF taurės ir Iššūkio taurės turnyruose, bet per aštuonerias rungtynes pasiekė tik vieną pergalę (2015 metų rudenį namie įveikė Notvilio „Spono“ komandą iš Šveicarijos) ir nė sykio nepateko į antrąjį etapą.

Lietuvos klubų treneriai yra minėję, kad norėtų dalyvauti silpnesniame Iššūkio taurės turnyre, bet EHF taisyklės draudžia nacionaliniams čempionams pasirinkti žemesnio rango varžybas. Šiais metais šalies čempiono vardą praradęs „Dragūnas“ pasinaudojo galimybe įsiregistruoti Iššūkio taurės, o ne EHF taurės turnyre, kuriame žaidė tris praėjusius sezonus. Pastarąjį kartą (2012-2013 m. sezone) kovodami Iššūkio taurės turnyre klaipėdiečiai nužygiavo iki aštuntfinalio. Tuo tarpu EHF taurės turnyre „Dragūnas“ tiek užpernai, tiek pernai pralaimėjo jau pirmajam varžovui („Bregenz“ iš Austrijos ir Pylvos „Serviti“ iš Estijos).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.