EUROLYGA 2023

Tinklininkės kovą dėl bilieto į Rio pradės akistata su olandėmis

Lietuvos moterų paplūdimio tinklinio rinktinė jau trečiadienį pradės kovą Kontinentinės taurės finaliniame etape Stavangeryje (Norvegija).

Lietuvės žais su olandėmis.<br>A.Četkausko nuotr.
Lietuvės žais su olandėmis.<br>A.Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dominykas Genevičius

2016-06-21 14:30, atnaujinta 2017-05-21 02:44

Lietuvos rinktinę sudaro praėjusių metų Europos žaidynių bronzos medalių laimėtojos 21-erių metų Ieva Dumbauskaite ir Monika Povilaityte bei neseniai Vilniuje vykusio Europos čempionato „Satellite“ serijos turnyro vicečempionės 19-metės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina.

„Turnyras Norvegijoje vyks vieno minuso sistema, todėl labai sunku kažką prognozuoti. Norvegijoje bus už mus pajėgesnių komandų, bet tokiame turnyre daug ką lems stresas, žaidėjų forma, oro sąlygos ir kiti dalykai. Šansų mes turime“, – teigė I. Dumbauskaitė.

Ištraukus burtus, paaiškėjo, kad aštuntfinalyje Lietuvos rinktinė susitiks su Olandijos komanda. Jai atstovaus Sophie van Gestel ir Jantine van der Vlist (28 vieta pasaulio reitinge) bei Rimke Braakman ir Jolien Sinnema (40).

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pasaulio reitinge yra 77-os.

„Mums svarbiausia yra patekti tarp trijų stipriausių komandų. Tada dar turėsime šansų kovoti dėl olimpinio kelialapio. Visos komandos Norvegijoje bus stiprios, nes tai yra finalinis etapas“, – pridūrė I. Dumbauskaitė.

Lietuvos rinktinės treneriai mano, Olandijos rinktinė yra viena turnyro favoričių. Tarp lyderių turėtų būti ir Rusijos bei Čekijos komandos.

Turnyro Stavangeryje čempionės iškovos kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Antrąją ir trečiąją vietas užėmusios komandos liepos pradžioje Sočyje (Rusija) varžysis pasauliniame turnyre dėl likusių dviejų paskutinių kelialapių.

Trečiadienį I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė žais su R. Braakman ir J. Sinnema, o I. Zobnina ir U. Andriukaitytė išmėgins jėgas su J. Van der Vlist bei S. van Gestel.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.