EUROLYGA 2023

Garsiausias asmeninis treneris leidžia sau nueiti ir į klubą

Vilnietis Paulius Ratkevičius aukštyn kojomis apvertė ne vieną gyvenimą – bene žinomiausias asmeninis treneris Lietuvoje žmonėms jau daugelį metų padeda pasiekti norimų kūno formų ir už tai jie negaili nemažų pinigų.

P.Ratkevičius.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
P.Ratkevičius.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
P.Ratkevičius.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
P.Ratkevičius.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
P.Ratkevičius.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
P.Ratkevičius.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
P.Ratkevičius.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
P.Ratkevičius.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-06-22 09:07, atnaujinta 2017-05-21 01:25

Viena treniruotė gali kainuoti net apie 100 eurų.

„Žmonės moka už rezultatą, kurį mes pasiekiame. Aš suderinu mitybą, treniruotes, dvasinę žmogaus būseną, kartu su juo medituojame.

Treneris turi padidinti motyvaciją ir tai yra nedidelis aspektas, kuris daro įtaką mano žinomumui. Man visada puikiai pavykdavo mokymo procesas“, – pasakoja 29-erių sportininkas.

Jis pats anksčiau dirbo nekilnojamojo turto srityje, mokėsi Ispanijoje, bet galiausiai buvęs treneris pakvietė išmėginti asmeninio trenerio duonos.

P.Ratkevičius tuo metu jau sportavo apie dešimt metų ir turėjo patirties dalyvaujant varžybose.

Greitai supratęs, kad atrado savo pašaukimą, jis norėjo padėti žmonėms.

„Turiu nusistatęs ribą – netreniruoju daugiau nei 2-3 žmonių per dieną. Jei treniruočiau daugiau, jausčiau, kad tai yra darbas ir neatiduočiau viso savęs kiekvienam žmogui“, – teigė jis.

Savo klientams jis siūlo ir neįprastą paslaugą – meditacinius užsiėmimus.

„Kai sportuojame, mūsų kūnas rūgštinasi, o kai medituojame šarminasi. Tokiu atveju susidaro balansas. Dažniausiai treniruojame savo išorę, fizinį kūną ir gerai atrodome, bet patiriame daug streso ir žmonės dažnai nėra laimingi. Svarbiausias tikslas gyvenime yra būti laimingu. Medituojant atsipalaidauojame, tai padidina laimės būseną.

Tam tikri meditacinaii pratimai daro įtaką geresnei gyvenimo kokybei. Tą tikrai jaučiu, nes jau medituoju šešerius metus. Kuo toliau, tuo jaučiuosi laimingesnis, ko anksčiau taip nevertinau. Laimę vertinu vis labiau“, – nusišypso jis.

Tam, kad būtų laimingas, jis savęs neriboja – leidžia pasilinksminti klube, užsiimti įvairiomis sporto šakomis. Tiesa, visa tai tikrai nėra svarbiau už sportą treniruoklių salėje.

„Gyvenu labai aktyvų gyvenimą – slidinėju, žaidžiu biliardą, stalo tenisą, futbolą, krepšinį, bet tai yra antraeilės sporto šakos, nes daugiauisia laiko praleidžiu sporto salėje. Mėgstu apsilankyti klubuose, esu jaunas – kartą per mėnesį nukeliauju pašokti.

Tai susiję su laime – jeigu nori ir to negauna, žmogus yra mažiau laimingas, nei tą gavęs. Nebūtina juk gerti ar grįžti pirmą valandą dienos. Jeigu kartą per mėnesį grįšiu šeštą ryto ir ilgiau pamiegosiu, tikrai jausiuosi laimingas ir patenkinęs poreikį“, – neslepia asmeninis treneris.

Jeigu turite klausimų treneriui Pauliui Ratkevičiui – apie mitybą, sportą ar meditaciją – siųskite juos elektroniniu paštu paulius.ratkevicius@lrytas.lt. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.