EUROLYGA 2023

Pasaulis švenčia olimpinę dieną

Būsimasis Rio žaidynių dalyvis baidarininkas A.Lankas neša Olimpinės dienos delglą.<br>A.Četkausko nuotr.
Būsimasis Rio žaidynių dalyvis baidarininkas A.Lankas neša Olimpinės dienos delglą.<br>A.Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ltok.lt

Jun 23, 2016, 12:32 PM, atnaujinta May 20, 2017, 9:38 PM

Kasmet birželio 23-iąją olimpinis sąjūdis visame pasaulyje švenčia olimpinių žaidynių gimtadienį – Olimpinę dieną. Tai diena, kai įvairaus amžiaus ir fizinio pajėgumo žmonės dalyvauja bėgimuose, ėjimuose, stebi parodomąsias varžybas ir patys dalyvauja įvairiose fizinio aktyvumo bei kultūrinėse veiklose.

Olimpinės dienos renginius organizuoja nacionaliniai olimpiniai komitetai, sporto šakų federacijos, bendruomenės ir sporto entuziastai. Olimpinė diena išjudina visų penkių žemynų gyventojus – nuo Angolos iki Australijos, nuo Ispanijos iki Urugvajaus ir nuo Nepalo iki Graikijos. Nors oficiali Olimpinės dienos data – birželio 23-ioji, nacionaliniai olimpiniai komitetai šventei gali pasirinkti tinkamiausią datą.

Lietuvoje Olimpinė diena pirmą kartą buvo surengta 1989 m. gegužės 13 d. 2015 m. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) organizuojama šventė išjudėjo iš Vilniaus ir pirmą kartą buvo surengta Kaune. Šiais metais LTOK Olimpinę dieną 27-ąjį kartą šventė gegužės 28 d. Šiauliuose, kur buvo pasiektas lietuviškosios olimpinės dienos rekordas – Šiauliuose startavo daugiau kaip 2 tūkst. bėgikų, iš viso šventėje dalyvavo 15 tūkst. žmonių, buvo pristatytos 45 sporto šakos – nuo fechtavimo iki irklavimo, nuo alpinizmo iki vandenlenčių sporto.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) Olimpinės dienos proga tradiciškai organizuoja nuotraukų ir vaizdo klipų konkursą, kuriame gali dalyvauti kiekvienas fiziškai aktyvus žmogus – tereikia nusifotografuoti arba nusifilmuoti kaip sportuojate, įkelti nuotrauką ar trumpą vaizdo klipą į socialinius tinklus su žyme #OlympicDay iki birželio 30 d. Daugiau informacijos apie konkursą https://olympicdaycontest.olympic.org

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.