EUROLYGA 2023

H. Žustautas pagriebė sidabrą, o I. Navakauskas – bronzą!

Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate sekmadienį lietuviai iškovojo du medalius. Kanojininkas Henrikas Žustautas tapo Europos vicečempionu, o baidarininkas Ignas Navakauskas – bronzos medalio laimėtoju.

H.Žustautas (kairėje) iškovojo sidabrą, o I.Navakauskas – bronzą.<br>J.Vaščenkovo nuotr.
H.Žustautas (kairėje) iškovojo sidabrą, o I.Navakauskas – bronzą.<br>J.Vaščenkovo nuotr.
H.Žustautas Maskvoje iškovojo sidabro medalį.<br>D.Umbraso nuotr.
H.Žustautas Maskvoje iškovojo sidabro medalį.<br>D.Umbraso nuotr.
H.Žustautas finišavo antras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
H.Žustautas finišavo antras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 26, 2016, 2:13 PM, atnaujinta May 20, 2017, 3:12 PM

Kanojų 200 m sprinto rungtyje 21 metų H.Žustautą aplenkė tik galingai startavęs ir visą laiką pirmavęs rusas Andrejus Kraitoras – 39,12 sek.

H.Žustautas startavo prastai ir plaukė buvo vienas paskutinių, tačiau galingais yriais pabaigoje išplėšė antrąją vietą, atsilikęs 0,27 sek.

Trečias finišavo baltarusis Arciomas Kozyris, čempionui pralaimėjęs 0,46 sek. Atrankos plaukime šeštadienį H.Žustautas buvo trečias.

Baidarininkų sprinto finalas buvo dar labiau dramatiškas. Auksą iškovojo britas Liamas Heathas – 34,41 sek., o kitų medalių laimėtojai paaiškėjo tik po fotofinišo.

Transliacijos metu buvo parodyta, kad I.Navakauskas liko tik šeštas, tačiau po kurio laiko paaiškėjo, kad lietuviui bus įteiktas bronzos medalis. Jis ir latvis Aleksejus Rumjancevas nuo čempiono atsiliko 0,66 sek.

Neįtikėtina: jų rezultatas sutapo tūkstantųjų tikslumu!

Sidabro medalį pelnė Petteris Menningas – 34,87 sek.

I.Navakauskas irklavo nepatogiu 9-uoju taku, bet po galingo starto sugebėjo kautis dėl medalio. Po finišo jis atrodė smarkiai nusivylęs, nes netikėjo, kad liko tik šeštas.

Žinia apie medalį jam pataisė nuotaiką ir ant pakylos jis kartu su laviu žengė susikabinę rankomis.

Dviviečių baidarių finale Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas liko paskutiniai devinti. Lietuvos sportininkai iškart atsiliko nuo visų varžovų ir finiše jau neturėjo jokių vilčių (33,28 sek.) 

Nugalėtojais tapo serbai Neboiša Grujičius ir Markas Novakovičius (31,28 sek.).

Sulaukė sveikinimų

Kaip pranešė BNS, prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius pasveikino Maskvoje vykusiame Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate medalius laimėjusius Lietuvos sportininkus Henriką Žustautą ir Igną Navakauską. 

„Jūs pasiekėte savo ištvermės, valios stiprybės ir atkaklumo pergalę. Ji – pelnytas atpildas už kantrų darbą ir nuoseklias treniruotes. Tegul laimėjimų – įkvepiančių didžiuotis Jūsų talentu ir tikėti stipria Lietuvos sporto ateitimi – būna kuo daugiau“, – rašoma šalies vadovės sveikinime. 

Prezidentė sportininkams palinkėjo sėkmingų startų, kuo geriausių rezultatų ir pergalės džiaugsmo. 

A.Butkevičius padėkojo sportininkams už puikų pasirodymą Europos pirmenybėse, ryžtą ir atkaklumą siekiant pergalių, Lietuvos garsinimą ir palinkėjo sėkmės svarbiausiuose šių metų startuose Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.