EUROLYGA 2023

Po treniruočių Livinjo kurorte – egzaminas Amsterdame

Amsterdame (Olandija) vykstančio Europos lengvosios atletikos čempionato pusės maratono

R.Drazdauskaitė ir kiti bėgikai sekmadienį startuos pusės maratono varžybose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Drazdauskaitė ir kiti bėgikai sekmadienį startuos pusės maratono varžybose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2016, 2:14 PM, atnaujinta May 19, 2017, 9:37 AM

Bėgikai Europos čempionatui bene mėnesį ruošėsi treniruočių stovykloje Italijoje.

„Visų sportininkų pagrindinis tikslas labai paprastas – sudalyvauti kuo geriau. Nors Rasos ir Remigijaus kita mėnesį dar laukia svarbesnės ir sunkesnės varžybos Brazilijoje vyksiančiose olimpinėse žaidynėse, bet Europos čempionate geriausiai matysis, ką pavyko pasiekti treniruočių metu. Monikai Europos čempionatas yra paskutinis ir svarbiausias startas šiame sezone. Ji tikrai stengsis varžybose atiduoti visas likusias jėgas ir pasiekti kuo geresnį laiką. Taip pat ir Remaldai“, – teigė kartu su sportininkais stovykloje dalyvavusi trenerė Inga Juodeškienė.

„Merginos kartu treniravosi stovykloje, padėjo, patarė viena kitai. Tai padeda joms visoms kartu augti ir tobulėti. Smagu, kad turime tokią stiprią ir gausią moterų bėgikių komandą, kuri tikrai pajėgi varžytis ir su kitų valstybių komandomis. Nors tarp jų atsiranda ir konkurencija, bet tai tik į naudą rezultatams, reikia labiau pasistengti.

Neužtenka tik įvykdyti olimpinį normatyvą, nes jį įvykdančių sportininkių Lietuvoje turime daugiau nei vietų olimpinėse žaidynėse, bet tokiose varžybose, kaip Europos čempionatas, konkurencija didesnė ne tarp sportininkų, o tarp valstybių. Gausiai merginų komandai bus lengviau kovoti ir bėgti kartu.

Remigijui sekmadienį bus kiek sunkiau. Jis vienintelis vyras, atstovausiantis Lietuvai pusės maratono distancijoje, bet jo mintys daugiau sukasi ne apie Europos čempionatą, o apie olimpines žaidynes“, – kalbėjo trenerė.

Pasak I.Juodeškienės, Livinjo kurortas Italijoje puikiai pritaikytas sportininkų reikmėms.

„Tai puiki vieta Italijos aukštikalnėse. Čia gerai išvystyta infrastruktūra, yra patogūs takeliai, kuriais gali ilgai ir patogiai bėgti. Pačios aukštikalnės labai padeda pasiekti geresnius rezultatus sportininkams. Švarus ir malonus Alpių oras taip pat svarbus treniruojantis. Čia dirba ir gyvena labai malonūs ir paslaugūs žmonės, kurie stengiasi, kad atvykusiems sportininkams būtų kuo geriau ir patogiau treniruotis, – pasakojo I. Juodeškienė. – Treniruotės toliau nuo namų turi ir kitą pliusą – tarsi pabėgi nuo kasdienybės ir gali visą savo dėmesį skirti treniruotėms. Nereikia rūpintis kitų treniravimu, buitiniais reikalais, vykti į įvairius renginius ar kita. Čia tave supa tik kalnai ir pagrindinis tikslas – treniruotis. Visgi toks jau mūsų darbas – sportuoti ir ruoštis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.