EUROLYGA 2023

Dopingas rutulio stūmiką R. Martišauską paskandino 2 metams

 Lietuvos antidopingo agentūra kovo mėnesį po R.Martiškausko prašymo ištyrė „B“ mėginį ir konstatavo tą patį verdiktą, kaip ir anksčiau – rutulio stūmiko organizme buvo draudžiamo klomifeno.

R.Martišauskas diskvalifikuotas už dopingo vartojimą<br>A.Pliadžio nuotr.
R.Martišauskas diskvalifikuotas už dopingo vartojimą<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-12 14:33, atnaujinta 2017-05-19 02:47

Pasak pranešimo, vadovaudamasi Pasaulinio antidopingo kodekso ir Antidopingo taisyklių 10.2.2 punktu, LLAF nusprendė, kad rutulio stūmikas Rimantas Martišauskas yra diskvalifikuojamas dvejiems metams.

Lengvaatletis buvo suspenduotas ir varžybose nedalyvavo nuo šių metų sausio 30 dienos, tad Rimanto Martišausko diskvalifikacija baigsis 2018 metų sausio pabaigoje.

 Lietuvos antidopingo agentūra kovo mėnesį po R.Martiškausko prašymo ištyrė „B“ mėginį ir konstatavo tą patį verdiktą, kaip ir anksčiau – rutulio stūmiko organizme buvo draudžiamo klomifeno.

 29 metų lengvaatlečio naudotą klomifeną geriausiai pažįsta moterys. Tai – registruotas hormonų moduliatorius, skirtas ovuliacijai palengvinti. R.Martišauskas teigė, kad daug laiko praleido internete ir aiškinosi, kas tai per medžiaga.

„Ilgame antidopingo draudžiamų medžiagų sąraše neradau jos nei tarp anabolinių steroidų ar augimo hormonų, kurie dirbtiniu būdu skatina raumenų auginimą ar tarp maskuojančių preparatų, kurie klaidina mėginio rezultatus. Išties šmaikštu ir nesuvokiama kaip man galėtų padėti ši medžiaga, juo labiau, kai šis vaistas yra skiriamas tik moterims dėl nevykstančios ovuliacijos gydyti ir pastojimui palengvinti.

Tad aš nerandu jokių sąsajų su sportu ir mano pasiekimais, kad ir nežymiais“, – tikino R.Martišauskas. Klomifenas yra sportininkų vartojama medžiaga, bet ji skirta ne jėgai pridėti.

 “Kiekvienam sportininkui yra labai svarbu vartoti atstatomąsias medžiagas, nes krūviai yra milžiniški. Vartoju įvairius papildus tik iš licencijuotų parduotuvių. Ne paslaptis, kad daugelis papildų yra importuojami iš JAV ar buvusių Sovietų Sąjungos šalių. Neretai yra nuslepiamos kai kurios sudedamosios medžiagos. Manyčiau, kad reikia visą tą šūsnį papildų, kuriuos vartojau, ištirti laboratorijose. Mano sąžinė yra švari, galiu daryti tik prielaidas, kad ši medžiaga atkeliavo arba su sporto papildais, arba su maistu. Ėmiau domėtis, ar yra įmanoma, kad tai pateko su maistu. Esu sąžiningas atletas. Nekiltų net tokių minčių vartoti uždraustus preparatus. 15 metų užsiimu lengvąja atletika. Tai yra mano hobis, mano gyvenimo būdas. Nuolat dalyvauju tarptautinėse varžybose ir sportuoju Lengvosios atletikos mokykloje. Tai darau nesislapstydamas, tad žinau, kad bet kada galiu būti patikrintas antidopingo kontrolės. Jokių problemų su tuo neturiu“, – kalbėjo dėl dopingo vartojimo diskvalifikuotas sportininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.