EUROLYGA 2023

Vokietijos laikraštis „Bild“ skėlė – nė žodžio apie Rusiją Rio

Jei Tarptautinis olimpinis komitetas vis dėlto per savaitę nutars, kad Rusijos sportininkai, kaltinami valdžios pagalba vartoję dopingą ir tai masiškai slėpę, gali varžytis Rio de Žaneiro olimpiadoje, jų pasiekimais tikrai nesidžiaugs dalis Vokietijos sporto sirgalių. Geltonosios vokiečių spaudos lyderis „Bild“ paskelbė savotišką boikotą Rusijos olimpinei rinktinei – ji nerašys, nepraneš apie rusų pasiekimus, o neoficialioje olimpinių medalių įskaitoje brauks rusų laimėtus medalius.

Vokietijos spaudos atstovai žada boikotuoti Rusijos olimpinę rinktinę<br>bild.de
Vokietijos spaudos atstovai žada boikotuoti Rusijos olimpinę rinktinę<br>bild.de
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2016, 11:25 PM, atnaujinta May 18, 2017, 7:30 AM

Vokietijos dienraščio sporto žurnalistai tai pranešė per laikraščio portalą. „Vakarų pasaulio sportininkai, kad ir ši Vokietijos ar JAV, taip pat kas kažkiek patenka į dopingo skandalų pinkles. Tačiau kai dopingo vartojimas yra kontroliuojamas valstybės ir specialiųjų tarnybų – tai yra tikras skandalas ir tam reikia duoti kietą atkirtį. Jei Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Thomas Bachas nenori išbraukti iš žaidynių Rusijos rinktinę, tai mes išbrauksime Rusiją iš mūsų dienraščio“ – parašė „Bild“ redaktoriai.

Pirmadienį nepriklausomas Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) ekspertas Richardas McLarenas paskelbė ataskaitą apie masinį dopingo vartojimą Rusijoje per Sočio žiemos olimpiadą ir valdžios siekius slėpti šiuos faktus, o pati WADA pasiūlė Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) šalinti rusus iš artėjančių Rio žaidynių.

Pažeidimai ir kaltinimai tikrai buvo sunkūs – R.McLareno paskelbti faktai rodė, kad Maskvos antidopingo laboratorija slėpė įkliuvusius Rusijos sportininkus. 2014 metais Sočio žaidynėse laboratorijose buvo sukurta unikali mėginių perdavimo sistema, leidusi nešvariems sportininkams neįkliūti. Sporto ministerija, kuriai vadovauja Vitalijus Mutko, vadovavo ir kontroliavo visai manipuliacijai dopingo mėginiais.

Čia dirbo ir Rusijos Federacijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) bei Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA). Teigiami mėginiai buvo perduodami sporto viceministrui Jurijui Nargornychui.

Nors V.Mutko ne kartą teigė, kad jis nieko nežinojo apie dopingo vartojimą, R.McLarenas teigė, kad tai – netiesa.

Viskas vyko su jo palaiminimu ir V.Mutko puikiai žinojo apie slepiamus mėginius. Tokia pati technika slepiant mėginius, galėjo būti naudojama ne tik Sočio žaidynėse, bet ir kituose tarptautiniuose sporto turnyruose, kurie vyko Rusijoje. Pavyzdžiui – Kazanėje vykusiame pasaulio plaukimo čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.