EUROLYGA 2023

J. Jefimova: „Nesitiki, kad gali pašalinti tokią didingą šalį“

Julija Jefimova tikisi, kad Rusijos sportininkams bus leista dalyvauti 2016 metų olimpinėse žaidynėse.

Dusyk dėl dopingo pagauta J.Jefimova tikisi, jog Rusijos atletai nebus pašalinti iš olimpinių žaidynių.<br>„Reuters“ nuotr.
Dusyk dėl dopingo pagauta J.Jefimova tikisi, jog Rusijos atletai nebus pašalinti iš olimpinių žaidynių.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2016, 1:12 PM, atnaujinta May 17, 2017, 10:55 PM

Rusijos plaukimo žvaigždė su viltimi laukia Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimo, kuris turėtų būti priimtas sekmadienį.

„Neturiu supratimo, kaip bus. Aš tikiuosi geriausio, – „Mač TV“ sakė J.Jefimova. – Nesitiki, kad štai taip gali pašalinti visą šalį, juo labiau tokią didingą ir didelę.

Tačiau viskas įmanoma. Labai baisu dėl to ir skaudu. Ką jau čia padarysime mes, mirtingieji.

Akivaizdu, jog tai politika, ir ji liečia sportininkus. Dėl olimpiadų karai sustabdomi, o dabar atvirkščiai – lyg tyčia tokios provokacijos.

Bet nuo mūsų niekas nepriklauso.“

Jei IOC priims sprendimą diskvalifikuoti visus sportininkus iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, jose negalės startuoti ir J.Jefimova.

Ji dusyk jau buvo sučiupta dėl dopingo.

2013 metais jos organizme dopingo kontrolieriai aptiko dehidroepiandrosterono – vyriško hormono, dėl kurio auga raumenų masė ir jėga.

Dėl dehidroepiandrosterono, kurį surasti sunkiau nei kitas uždraustas medžiagas J.Jefimova buvo diskvalifikuota 16 mėnesių, iš jos buvo atimti Europos pirmenybėse Danijoje iškovoti apdovanojimai (aukso medalis 50 m krūtine perduotas Rūtai Meilutytei).

J.Jefimova buvo suspenduota dėl meldoniumo šį sezoną keturiems mėnesiams, tačiau Tarptautinė plaukimo federacija diskvalifikaciją panaikino, palikdama Rusijos plaukikei laisvą kelią į Rio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.