EUROLYGA 2023

Rusai įsitikinę, kad J.Jefimova plauks Rio: „Bičiulė FINA padės“

Tris kartus olimpinių žaidynių prizininku tapęs Dmitrijus Volkovas įsitikinęs, kad Julija Jefimova plauks Rio de Žaneiro baseinuose kartu su Rūta Meilutyte. Nors Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) užvėrė duris visiems Rusijos sportininkams, turėjusiems bėdų su dopingu, bet Rusija turi vilties, kad jų plaukimo žvaigždė išvyks į Braziliją.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2016, 9:09 AM, atnaujinta May 17, 2017, 10:03 PM

Sekmadienį IOC priėmė esminį sprendimą. Nepaisant Rusijos pareigūnų vykdytos dopingo programos, šios šalies sportininkams leista startuoti Rio de Žaneire.

Tiesa, ne visi Rusijos atletai galės atsipalaiduoti.

IOC perleido sprendimo teises diskvalifikuoti Rusijos sportininkus tarptautinėms federacijoms. Jos priims galutinį sprendimą dėl 387 Rusijos olimpiečių, tarp jų 68 lengvaatlečių.

Be to, IOC rengiasi neleisti startuoti olimpinėse žaidynėse tiems Rusijos atletams, kurie yra paminėti antidopingo kontrolės atstovo Richardo McLareno raporte ir turi praeities nuodėmių dėl dopingo.

Būtent tai galioja kalbant ir apie J.Jefimovą. Ji dėl dopingo vartojimo diskvalifikuota 2013 metais šešiolikai mėnesių, o šį sezoną buvusi suspenduota dėl meldoniumo.

„Dėl to spręs sporto šakų federacijos. Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) yra mūsų partnerė vykdant įvairius projektus, jos vadovybė – geri mūsų bičiuliai. Jų nuomonė apie tai, kas vyksta, visiems gerai žinoma. Nereikia abejoti jų lojalumu mums.

Esu įsitikinęs, kad J.Jefimova plauks žaidynėse“, – sakė Rusijoje leidžiamo žurnalo „Plaukimas“ redaktorius.

Nors tada, kai J.Jefimovai buvo panaikinti kaltinimai dėl meldoniumo vartojimo ir leista varžytis Rio, savo nepasitenkinimą pareiškė plaukimo žvaigždės, tarp kurių buvo ir R.Meilutytė, D.Volkovas nemano, kad rusės dalyvavimas supykdytų ką nors.

„Į mus žiūrės visiškai normaliai. Plaukime, kai išsirengi iki plaukimo kostiumo, nieko nepaslėpsi. Negali niekam sumeluoti. Mūsų santykiai su kolegomis plaukimo pasaulyje visada buvo geri. Nepamenu tokio atvejo, kad kas nors negerbtų Rusijos sportininkų“, – įsitikinęs buvo jis.

IOC prezidentas Thomas Bachas pranešė, jog nė vienas Rusijos sporto ministerijos atstovas nebus akredituotas žaidynėms rugpjūčio 5-21 dienomis.

Penkiolika IOC vykdomojo komiteto narių sekmadienį rengė telekonferenciją, kad pasvertų beprecedentinį žingsnį – pašalinti visą Rusijos komandą iš žaidynių.

Visai Rusijos komandai grėsė pašalinimas dėl sisteminių dopingo nuodėmių.

Rusijos lengvaatlečiai jau anksčiau buvo palikti be olimpinių žaidynių, kai ketvirtadienį jų apeliaciją atmetė Sporto Arbitražo teismas Lozanoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.