EUROLYGA 2023

Prie sienos remiamas IOC vadovas: visi turi teisę į teisingumą

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas sekmadienį po IOC vykdomojo komiteto posėdžio atsakinėjo į klausimus apie situaciją prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes ir sulaukė daug priekaištų, kad likus kelioms dienoms dar tiek daug neaiškumų dėl Rusijos sportininkų.

Th.Bachas kalbėjo apie teisingumą.<br>AP nuotr.
Th.Bachas kalbėjo apie teisingumą.<br>AP nuotr.
Th.Bachas kalbėjo apie teisingumą.<br>AP nuotr.
Th.Bachas kalbėjo apie teisingumą.<br>AP nuotr.
Th.Bachas kalbėjo apie teisingumą.<br>AP nuotr.
Th.Bachas kalbėjo apie teisingumą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 31, 2016, 7:03 PM, atnaujinta May 17, 2017, 6:35 AM

Jis sulaukė klausimo, ar su Rusija susiję įvykiai nėra naujasis „šaltasis karas“?

„Dabar ne laikas analizuoti, kas ir ką palaikė, kokiu pagrindu. Dabar aišku viena: mes jaučiame spaudimą, laiko mažai. Reikia išspręsti šią situaciją, kol žaidynės neprasidėjo. O po olimpiados bus daugiau laiko viskam kruopščiai išnagrinėti“, – sakė Th.Bachas.

IOC vadovas sulaukė pikto amerikiečių klausimo: „Prezidentas Putinas pareiškė, kad Rusijoje nėra valstybinės dopingo paramos sistemos. Ministras Mutko pasakė, kad viskas, kas kalbama apie Rusiją yra, melas. IOC narys Smirnovas kartojo, kad Rusijoje nieko nėra. Daug sportininkų ir antidopingo agentūrų pyksta dėl tokių pareiškimų. Kodėl jūs nekomentuojame viešo Rusijos melo?“

Th.Bachas: „Aš negaliu komentuoti visų pasisakymų. Kiekvienas turi teisę išreikšti savo nuomonę. Mūsų tikslas – atskleisti situaciją. Reikia aiškintis, ar tikrai veikė sistema, dėl kurios yra įtarimų. Tačiau IOC negali priimti sankcijų prieš šalį ar ministrą kokioje nors šalyje. Mes galime išspręsti tik dalį problemos. Mes matėme R.McLareno raportą, kuriame kalbama apie manipuliavimą dopingo sistema Rusijoje. Viskas, ką mes galėjome – priimti sprendimą dėl Rusijos dalyvavimo 2016 metų žaidynėse. Mes ėmėmės priemonių, kad nė vienas oficialus asmuo iš sporto ministerijos negautų akreditacijos. Laukiame McLareno raporto papildymo. Dirbs ir mūsų komisija.“

Th.Bachas patikino, kad po R.McLareno raporto paskelbimo neturėjo jokių kontaktų su Rusijos atstovais.

IOC vadovas gynė sportininkų teisę dalyvauti žaidynėse: „Ar galima pasakyti sportininkui: „Jei jūsų vyriausybė taip elgėsi, jūs automatiškai iškrentate ir jums net nesuteikiam teisė įrodyti, kad nesate šios sistemos dalis?“ Ne, tai nebūtų pateisinama nei morališkai, nei teisiškai. Kiekvienas žmogus turi teisę į teisingumą.“

Th.Bachas patikslino, kad specialiai IOC komisijai, kuris padės galutinį tašką dėl kiekvieno Rusijos sportininko dalyvavimo žaidynėse, vadovaus turkas Uguras Erdeneras, IOC medicinos komisijos vadovas.

Ji priims sprendimus atsižvelgdama į Sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimus del Rusijos sportininkų paduotų apeliacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti