EUROLYGA 2023

Spendimas dėl Rusijos plaukikų apeliacijos – atidėtas

Sporto arbitražo teismas (CAS) sekmadienį atidėjo sprendimą dėl Rusijos plaukikų apeliacijos dėl teisės dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Pusantros valandos trukusiame posėdyje buvo nagrinėjama Vladimiro Morozovo ir Nikitos Lobincevo byla.

N.Lobincevas tikisi dalyvauti Rio žaidynėse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
N.Lobincevas tikisi dalyvauti Rio žaidynėse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-31 23:30, atnaujinta 2017-05-17 06:08

Šie rusai pateko į nušalintų sąrašą, tačiau pateikė apeliaciją, nes niekada nebuvo oficialiai sugauti irnnubausti dėl dopingo vartojimo. Plaukikai pareiškė, kad neabejoja dėl startų olimpiadoje ir treniruojasi Brazilijoje.

Bausmė jiems skirta remiantis Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) komisijos raportu, kuriame teigiama, kad jų testai yra dingę.

Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) vykdomasi direktorius Cornelis Marculescu rusams pranešė, kad rugpjūčio 1 dieną bus pateiktas pakoreguotas Rusijos  rinktinės sąrašas.

Rusijos plaukikų atstovai tikisi, kad jame bus V.Morozovo ir N.Lobincevo pavardės.

Garsiausia Rusijos plaukikė Julija Jefimova taip pat pateikė apeliaciją, tačiau jos padėtis yra kitokia – ji yra bausta dėl dopingo praeityje.

CAS nepraneša, kada bus priimtas sprendimas dėl J.Jefimovos.

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas sekmadienį pareiškė, kad rusam reiks įveikti trigubą filtrą.

Galutinį sprendimą dėl kiekvieno jų priims speciali IOC komisija, kuriai vadovauti paskirtas IOC medicinos komisijos vadovas Uguras Erdeneras (Turkija). Kiti komisijos nariai – IOC narys ispanas Juanas Antonio Samaranchas ir IOC sportininkų komisijos vadovė Claudia Bokel.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.