EUROLYGA 2023

Arbitražo teismas atvertė bylą: Julija Jefimova tikisi pergalės

Rūta Meilutytė jau greitai sužinos, ar jai reikės čempionės vardą ginti baseine kartu su Julija Jefimova. 24 metų Rusijos plaukikė yra viena iš keturių šalies sportininkų, kurie kreipėsi į Sporto arbitražo teismą (CAS), prašydami panaikinti draudimą varžytis Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

J.Jefimova kreipėsi į CAS.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Jefimova kreipėsi į CAS.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Jefimova kreipėsi į CAS.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Jefimova kreipėsi į CAS.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Jefimova kreipėsi į CAS.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Jefimova kreipėsi į CAS.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 1, 2016, 8:08 PM, atnaujinta May 17, 2017, 4:02 AM

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimui neleisti anksčiau dėl dopingo sučiuptiems sportininkams dalyvauti Rio de Žaneiro žaidynėse iššūkį kartu su J.Jefimova metė plaukikai Vladimiras Morozovas ir Nikita Lobinceva bei imtynininkas Viktoras Lebidevas.

Jie yra trys iš septynių Rusijos plaukikų, kuriuos praėjusią savaitę nušalino Tarptautinė plaukimo federacija (FINA), vykdžiusi IOC nurodymą.

Iki šiol 117 rusų sportininkų prieš save išvydo uždarytas duris, bet J.Jefimova įsitikinusi, kad IOC padarė klaidą.

CAS per 24 valandas turi priimti sprendimą, ką daryti su 2008 ir 2012 metais medalius iškovojusiais V.Morozovu ir N.Lobinceva.

J.Jefimovos bylą CAS atverčia tik pirmąjį kartą, todėl pirmadienį sprendimo priimti ir neturėjo.

J.Jefimova iškart po IOC sprendimo nepašalinti Rusijos iš olimpiados, bet užkirsti kelią anksčiau dopingą vartojusiems šalies sportininkams pareiškė, kad jai ketverius metus gali kainuoti „durnių“ sprendimas.

Plaukikė liejo pyktį ir tikino, kad visko taip nepaliks. Sportininkė netgi atvyko į Rio de Žaneirą su Rusijos rinktine, nors patys rusai jos nebuvo įtraukę į sąrašą.

J.Jefimova CAS metė jau anksčiau numatytą kortą – sportininkė 2013 metais už dopingo vartojimą buvo sulaukusi bausmės ir ją atliko.

CAS yra pažadėjęs, kad Rusijos sportininkų apeliacijos bus išspręstos iki Rio de Žaneiro olimpiados starto, kuris įvyks naktį iš penktadienio į šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.