EUROLYGA 2023

Parolimpinių žaidynių dalyvė atvira – galvoja apie eutanaziją

2012-ųjų Londono parolimpinių žaidynių čempionė belgė Marieke Vervoort oficialiai pranešė, kad po Rio de Žaneiro parolimpiados baigs sportininkės karjerą. Be to, neįgali atletė prasitarė, kad galvoja apie eutanaziją.

Marieke Vervoort<br>wcracing.org
Marieke Vervoort<br>wcracing.org
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2016, 5:52 PM, atnaujinta May 17, 2017, 4:18 AM

„Po Rio de Žaneiro olimpiados aš užbaigsiu sportininkės karjerą, – portalui Nieuwsblad pareiškė 37-erių moteris. – Pasižiūrėsime, kas manęs laukia dar šiame gyvenime, tačiau man vis sunkiau suvaldyti ligą. Turiu dar dar nerealizuotų planų, bet vis dažniau pagalvoju apie eutanaziją“.

Teigiama, kad M.Vervoot serga progresuojančia raumenų liga – pradžioje triatlonui labiau skyrusi dėmesį, 2007-siais moteris suprato, kad šį sporto šaka jai jau sunkiai įveikiama ir nutarė siekti parolimpietės narystės lengvosios atletikos varžybose.

„Visi mane matė tik su medaliu. Tačiau aš dėl skausmų miegu vos dešimt minučių per parą – skausmai nesibaigia niekada. Ir tik bėgimo takelyje aš nejaučiu to, kas mane lydi -siaubingi raumenų skausmai“, – aiškino belgė.

Eutanazija Belgijoje legalizuota 2002-siais metais. Kaip teigiama, kasmet norinčių savo noru pasitraukti iš gyvenimo dėl ligų žmonių skaičius vis didėja. 2013-siais po eutanazijos iš gyvenimo pasitraukė 1807 žmonės,

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.