EUROLYGA 2023

Lietuvos boksininkams Rio – varžovai iš Indijos ir Kinijos

Evaldas Petrauskas ir Eimantas Stanionis ketvirtadienį sužinojo, su kokiais varžovais stos į olimpinį ringą. 2012 metų olimpinių žaidynių bronzos laimėtojas 24 metų E.Petrauskas susitiks su indu Manoj Kumaru, o pirmą kartą į olimpiadą patekęs 22-ejų E.Stanionis – su kinu Liu Wei.

E.Petrauskas (kairėje) ir E.Stanionis jau žino savo varžovus.<br>lrytas.lt montažas
E.Petrauskas (kairėje) ir E.Stanionis jau žino savo varžovus.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 6:14 PM, atnaujinta May 16, 2017, 8:58 PM

E.Stanionis kovos svorio kategorijoje iki 69 kilogramų, o E.Petrauskas – iki 64 kilogramų.

E.Petrauskas pergalės atveju susitiktų su Fazliddinu Gaibnazarovu iš Uzbekistano arba Kongo atstovu Divalu Forele Malonga Dzalamou. E.Stanionis pergalės atveju susitiktų su ispanu Youba Sissokho arba Uzbekistano atstovu Šachramu Gijasovu. 

2015 metų Europos čempionato trečiosios vietos laimėtojas E.Petrauskas Londone turėjo puikią progą žengti į finalą. Tuomet E.Petrauskas kategorijoje iki 60 kilogramų pusfinalyje pralaimėjo korėjiečiui Soonchului Hanui.

E.Petrausko treneris Vladimiras Bajevas ir kitų šalių specialistai vienareikšmiškai kalbėjo, kad teisėjas akiplėšiškai atidavė pergalė Korėjos boksininkui, kurio tėvas – aukštas Tarptautinės mėgėjų bokso asociacijos (AIBA) valdininkas.

„Mane visi jau psichologiškai nuramino visa tauta. Tie, kas matė mano kovą pusfinalyje, visi pasakė: tu esi čempionas“, – tada pasakojo E.Petrauskas.

E.Stanioniui olimpinis jaudulys – pirmasis karjeroje, bet pasiekimų jis turi. E.Stanonis pernai tapo Europos čempionu, o pasaulio čempionate užėmė 5-ąją vietą.

Sukėlė skandalą

Rio de Žaneiro bokso turnyras neišvengė skandalų. Prieš porą dienų „The Guardian“ paviešino pokalbį su vienu aukštas pareigas užimančių bokso valdininkų, kuris pareiškė, kad Rio žaidynėse sukčiai bus sutarę kovas.

„The Guardian“ šaltinis tvirtino, kad netgi kovos dėl medalių gali būti sutartos iš anksto.

Jis teigė, kad bokso pasaulyje yra tam tikras vadovų ir teisėjų ratas, kurie susitinka prieš svarbiausius turnyrus ir nutaria, kas turėtų laimėti ir kam skirti aukščiausias vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.