EUROLYGA 2023

Volodymyrą Klyčko įveikęs Tysonas Fury – įklimpęs į dopingą

Nors dalis pasaulio akių nukreipta į Rio de Žaneirą ir į dopingo skandalus vieną po kito įžiebiančius Rusijos sportininkus, ketvirtadienį sprogo nemenka sensacija: oficialiai patvirtinta, kad pasaulio sunkaus svorio čempionas britų boksininkas Tysonas Fury vartojo dopingą. Dėl šios priežasties britas gali netekti dviejų čempiono diržų, laimėtų prieš ukrainietį Volodymyrą Klyčko.

Tysonas Fury vartojo dopingą.<br>AFP nuotr.
Tysonas Fury vartojo dopingą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-04 11:52, atnaujinta 2017-05-16 21:54

Didžiosios Britanijos antidopingo agentūra UKAD paskelbė, kad 27 metų boksininkas birželio 24 dieną suspenduotas dėl jo organizme rastos draudžiamos medžiagos – anabolinio steroido nandrolono. Kartu su juo suspenduotas ir T.Fury brolis Hughie, kuris taip pat yra profesionalus boksininkas.

T. Fury jau viešai grasina apskųsti UKAD sprendimą ir žada patraukti agentūrą atsakomybėn už tai, kad ši paviešino dopingo faktą.

„Į viešus pareiškimus UKAD praneša, kad brolių Fury organizmuose rastos draudžiamos substancijos ir boksininkai laikinai diskvalifikuoti birželio 24 dieną pagal galiojančias taisykles“, – pareiškė antidopongo agentūra.

Tikinama, kad T. Fury buvo patikrintas dar 2015 metų vasarį ir organizme buvo rasta anabolinio steroido nandrolono. Vos tik boksininkas gavo pranešimą apie dopingą, jis paskelbė, kad dėl kulkšnies traumos negalės kovoti su ukrainiečiu revanšinėje kovoje liepos 9 dieną. Kova buvo numatyta lapkritį, tačiau gali būti ir taip, kad visus titulus britas praras be kovos.

„Lūžio nėra, bet dėl smarkaus patempimo negalėsiu sportuoti šešias-septynias savaites“, – rašė T.Fury.

Nuo 2006 metų ringe dominavęs 40-metis ukrainietis V.Klyčko praėjusių metų gruodžio mėnesį Diuseldorfe (Vokietija) pralaimėjo 27-erių metų T.Fury ir turėjo atsisveikinti sunkaus svorio kategorijos pasaulio čempiono diržais pagal Tarptautinės bokso federacijos (IBF), Tarptautinės bokso organizacijos (IBO), Pasaulio bokso organizacijos (WBO), Pasaulio bokso asociacijos (WBA) ir „The Ring“ organizacijos versijas.

Tai buvo vos ketvirtasis V.Klyčko pralaimėjimas per 68 kovas. T.Fury laimėjo visas 25 kovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.