EUROLYGA 2023

Brazilijos karnavalas įsuks ne visus atletus

Rio de Žaneirą jau pasiekę Lietuvos sportininkai turėtų rūpestingai įkrauti savo išmaniuosius telefonus – dauguma jų filmuos ir fotografuos per penktadienį vyksiančią olimpinių žaidynių atidarymo šventę.

Lietuvos delegacijos vėliavnešė atidarymo šventėje bus buriuotoja G.Scheidt.
Lietuvos delegacijos vėliavnešė atidarymo šventėje bus buriuotoja G.Scheidt.
Antrąją dieną išvysime krepšininkus su R.Meilutyte.<br>LTOK nuotr.
Antrąją dieną išvysime krepšininkus su R.Meilutyte.<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

2016-08-05 05:00, atnaujinta 2017-05-16 20:35

Lietuvos olimpiečiai su Gintare Scheidt priešakyje atsidurs viso pasaulio dėmesio centre trumpam, kai ateis laikas mūsų šalies delegacijai įžengti į Marakanos stadioną.

78,6 tūkst. vietų stadione penktadienio vakarą vietos laiku vyks olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija, kurioje rengiasi dalyvauti ir būrys mūsų šalies sportininkų.

Lietuvoje tuo metu jau bus gili naktis, bet atletai neabejoja, kad juos stebės ne tik draugai ir artimieji.

Krepšininkai tikrai žygiuos

G.Scheidt rami sukiojosi olimpiniame sportininkų kaimelyje, vis užmesdama akį į nenustygstantį 7-metį sūnų Eriką, kuris atlydėjo mamą į Lietuvos trispalvės iškėlimo ceremoniją trečiadienį.

33 metų buriuotoja vienintelė iš Lietuvos sportininkų gyvena ne olimpiniame kaimelyje, nes kartu su savo vyru brazilu Robertu Scheidtu įsikūrė arčiau Gvanabaros įlankos, kur vyks buriavimo varžybos.

Bet 2008 metų olimpinė vicečempionė ves mūsų šalies delegaciją legendiniame stadione, kuriame 1950 metais rekordinis – 199,8 tūkst. – žmonių skaičius susispaudė, kad pamatytų gyvai pasaulio futbolo čempionato finalą tarp Brazilijos ir Urugvajaus.

Rekonstruotame Marakanos stadione šįvakar vyks milžiniškas šou ir jo liudininkais pasirengę tapti ne vienas mūsų šalies atletas, tarp jų ir krepšininkai.

„Mūsų gretos bus gausios“, – džiaugėsi krepšinio rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius.

Mūsų šalies krepšininkų pirmasis mačas olimpiadoje sekmadienį vyks su Brazilija, todėl visi komandos nariai ketino nepraleisti progos išvysti įspūdingą renginį.

Stadione žygiuoti planavo ir abu Lietuvos boksininkai: Evaldas Petrauskas ir Eimantas Stanionis.

„Eisiu. Jeigu varžybos būtų rugpjūčio 6-ąją, turbūt neičiau, bet mano pirmoji kova bus septintą arba aštuntą dieną, tai rengiuosi žygiuoti“, – sakė E.Stanionis.

Tausos energiją kaimelyje

Dalis Lietuvos atletų dar nėra atvykę į Rio de Žaneirą, nes jų startai numatyti per antrąją žaidynių dalį. Bet grupė lietuvių į startą stos jau šeštadienį.

Irklavimo varžybas atrankos startu jau 8 val. ryto Brazilijos laiku pradės Armandas Kelmelis, iškart po jo startuos Lina Šaltytė.

Tada ateis ir į medalius besitaikančiųjų eilė: Donata Vištartaitė su Milda Valčiukaite, Saulius Ritteris su Mindaugu Griškoniu irkluos dvivietes valtis, keturviete startuos Dominykas Jančionis, Aurimas Adomavičius, Martynas Džiaugys, Dovydas Nemeravičius.

Gimnastikos varžybose šeštadienį pasirodys Robertas Tvorogalas.

Visi jie praleis žaidynių atidarymą, kaip ir abu dviratininkai Ramūnas Navardauskas bei Ignatas Konovalovas, kuriems šeštadienį reikės įveikti 237 km grupinėse lenktynėse kalnuota trasa.

„Kiek žinau, dalyvavimas tokioje ceremonijoje išvargina, o šeštadienį mums reikės keltis jau šeštą ryto“, – 9 val. 30 min. numatytam startui šeštadienį rengėsi I.Konovalovas.

Iš plaukikų šeštadienį atrankos varžybas pradės tik Giedrius Titenis, bet dauguma taip pat nusprendė patausoti energiją ir praleisti penktadienio vakarą olimpiniame kaimelyje, o ne Marakanos stadione.

Ugnį įžiebs Pele?

Tradiciškai po paslapties skraiste slepiamos atidarymo fiestos detalės ir Brazilijos žmogus, kuriam bus suteikta garbė uždegti olimpinę ugnį.

Tačiau tris kartus pasaulio futbolo čempionu tapęs Pele prasitarė, kad yra sulaukęs Tarptautinio olimpinio komiteto vadovų kvietimo atlikti šią prestižinę misiją.

Tiesa, 75 metų buvusiam futbolininkui reikia įveikti komercines kliūtis.

„Tai tarptautinis susitarimas su viena Anglijos kompanija. Bet aš mielai sutikčiau (uždegti ugnį. – Red.). Jei man pavyks pakeisti kelionės planus, norėčiau priimti tokį garbingą pasiūlymą“, – naujienų agentūrai AP sakė Pele.

Jis pats olimpinėse žaidynėse niekada nėra žaidęs, bet yra pasakęs: jei per įspūdingą karjerą yra dėl ko gailėtis, tai ir būtų olimpinė patirtis, kurios jis negavo.

Brazilijos žiniasklaida, pastarosiomis savaitėmis spėliodama, kas įžiebs olimpinę ugnį, dažniausiai minėjo tris sporto legendas: Pele, buriuotoją Torbeną Graelą ir tenisininką Gustavo Kuerteną.

Vieno portalų apklausoje skaitytojai daugiausia balsų skyrė G.Kuertenui, o už populiariojo tenisininko rikiavosi R.Scheidtas, kurio žmona penktadienį išves į legendinį stadioną Lietuvos olimpinę delegaciją.

Garsiausi vėliavnešiai Rio de Žaneire

Buriuotoja Gintarė Scheidt penktadienį neš Lietuvos trispalvę olimpinėse žaidynėse. Tarp kitų šalių vėliavnešių taip pat bus garsių atletų.

Argentina šias garbingas pareigas patikėjo krepšininkui Luisui Scola, 2004 m. olimpiniam čempionui.

Australijos vėliavą neš treko dviračių sporto žvaigždė Anna Mears.

Austrijos vėliavnešė – stalo tenisininkė Lia Jia. Kinė 1998 metais būdama 16-os gavo Austrijos pilietybę ir nuo to laiko žaidžia visose olimpinėse žaidynėse.

Belgijos – 21 metų šaulys iš lanko Robinas Ramaekersas.

Brazilijos – šiuolaikinės penkiakovės atstovė Yane Marques. Balsavime ji aplenkė tinklininką Serginho ir buriuotoją Robertą Scheidtą – G.Scheidt vyrą, kuris jau nešė Brazilijos vėliavą 2008 m. Pekine.

Baltarusijos vėliavą turėjo nešti 48 metų šaulys Sergejus Martynovas, kuriam tai bus šeštosios olimpinės žaidynės. Tačiau paaiškėjus, kad jis atvyko kaip treneris, rengėjai pareikalavo jį pakeisti ir vėliavą neš plento dviratininkas Siarhejus Kirijenka, kuris pernai papiktino dalį baltarusių, kai pareiškė, kad baltarusių kalba yra mirusi ir niekam nereikalinga.

Kinijos – Lei Shengas, fechtuotojas, susidomėjęs špagomis, kai išvydo filmą „Zoro“.

Danijos – tenisininkė Caroline Wozniacki.

Fidžio – regbininkas Osea Kolinisau, su šalies rinktine žaisiantis regbio-7 varžybose.

Ispanijos – tenisininkas Rafaelis Nadalis.

JAV – plaukikas Michaelas Phelpsas, daugiausia medalių per visą olimpinių žaidynių istoriją laimėjęs atletas.

Didžiosios Britanijos – tenisininkas škotas Andy Murray.

Kroatijos – vandensvydininkas Josipas Pavičius, 2012 m. pripažintas geriausiu savo sporto šakoje, kai kroatai laimėjo olimpinį auksą.

Italijos – plaukikė Federica Pellegrini.

Jamaikos – sprinto bėgimo žvaigždė Shelly-Ann Fraser-Price.

Japonijos – dešimtkovininkas Keisuke Ushiro.

Maroko – 54 metų raitelis Abdelkebiras Ouaddaras, kurio žirgas Quickly laikomas geriausiu pasaulyje šokant per kliūtis.

Portugalijos – 44 metų burlentininkas Joao Rodriguezas, kuriam tai bus septintosios žaidynės.

Rusijos – tinklininkas Sergejus Tetiuchinas, dalyvausiantis penktosiose žaidynėse.

Tuniso – plaukikas Oussama Mellouli, labiausiai tituluotas Tuniso olimpietis, Londone laimėjęs 10 km varžybas atvirajame vandenyje.

Venesuelos – fechtuotojas Rubenas Limardo, Londono olimpiadoje po 44 metų pertraukos šaliai laimėjęs olimpinį auksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.